Lucian Guran reia conducerea Politiei Capitalei

Chestorul principal de politie Lucian Guran a revenit in functia de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), dispozitia in acest sens fiind semnata, miercuri, de Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor. Guran fusese imputernicit la 26 martie 2011, de catre fostul ministru de Interne, Traian Igas, sa indeplineasca pentru 6 luni functia de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI. Readucerea lui Guran  in functia de baza survine la aproape un an si pe fondul scandalului care zguduie in aceste zile MAI, dupa ce un angajat al sau a ucis intr-un atac armat doua persoane si a ranit alte 6, intr-un coafor din Bucuresti.  

Revenirea in functia de baza a chesorului principal Lucian Guran s-a produs dupa ce ministrul Gabriel Berca a dispus incetarea imputernicirii in functia de director general al Politiei Capitalei a chestorului Vasile Viorel, pe fondul anchetei derulate in urma atacului armat de luni dupa-amiaza de la coaforul din Bucuresti, care a ingrozit o tara intreaga, cand un angajat al MAI a ucis doua persoane si a ranit alte sase.

Dupa retragerea imputernicirii, continuitatea la sefia Politiei Capitalei a fost asigurata, pentru cateva ore, de adjunctul lui Vasile Viorel, comisarul-sef Gheorghe Dumitru. Apoi ministrul Berca a decis reintoarcerea lui Guran la sefia Politiei Capitalei. “Este un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran sa se intoarca la Politia Capitalei, pentru ca dansul a fost la minister”, a spus Gabriel Berca, la sedinta camerelor reunite ale Parlamentului. Ulterior, ministrul a anuntat oficial aceasta decizie.

MAI renunta la interimari

Ministrul Administratiei si Internelor a precizat, totodata, ca vor fi organizate concursuri de ocupare a posturilor de sefi ai inspectoratelor judetene de politie, unde in prezent sunt in functii interimari. “Vom organiza concursuri in toate judetele unde avem sefi de inspectorate judetene interimari. Este o chestiune pe care am discutat-o si cu seful Politiei Romane: facem o analiza la nivelul intregii tari, pentru ca avem foarte multi interimari si eu nu cred ca Politia poate sa aiba performanta daca nu are stabilitate”, a argumentat Berca.

Nereguli la DGPMB

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat ca, in urma controlului facut la sfarsitul anului trecut la DGPMB au fost constatate mai multe nereguli legate de modul in care Vasile Viorel a condus institutia si de modul in care acesta s-a implicat in solutionarea problemelor. “Desi a constatat abateri, nu a luat masuri pentru a le indrepta”, a spus Liviu Popa.

Inspectorul general al IGPR a adaugat ca inca din luna ianuarie i-a prezentat fostului ministru Traian Igas rezultatele raportului de control la Politia Capitalei, iar acesta i-a cerut sa prezinte raportul sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI.

El a spus ca si-a insusit aceasta solicitare, iar acum a prezentat acest raport si actualului ministru, Gabriel Berca.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.