Lucrări sistate toată vara pe A2

Lucrările de reparații începute recent pe Autostrada Soarelui (A2) București – Constanța vor fi sistate în 15 iunie, la cererea reprezentanților Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care au reclamat că timpul de parcurs pe autostradă s-a mărit de la 2 ore la 5 ore, iar din acest motiv, gradul de ocupare a hotelurilor a scăzut cu 10%.

Ministrul Cuc a precizat că, până în 15 iunie, vor fi încheiate șantierele deschise la km 37 și km 90, iar apoi se va circula pe ambele sensuri pe A2. Pe tronsonul Bucureşti – Fundulea, lucrările vor începe după 15 septembrie, pentru a nu fi devieri de trafic sau închideri de benzi.

“Până vineri se vor termina toate lucrările începute, acolo unde se lucrează în momentul de faţă – la km 37, la km 90 – şi unde s-au mai deschis şantierele, urmând ca după 15 septembrie să le reluăm în regim de urgenţă. O să am o întâlnire cu toţi cei care lucrează pe aceste contracte (…) să încerce să lucreze într-un termen cât mai scurt, inclusiv pe timpul nopţii, dar vorbim după 15 septembrie. Constructorul trebuie să fie de acord, nu există altă soluţie. Termenul de 24 de luni (prevăzut în contract – n.r.) probabil va fi prelungit, pentru că este un lucru absolut normal şi logic să nu afectăm sezonul estival”, a declarat Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.