Lucrările la Pasajul Piața Sudului, executate 76%. Întârzierea, 2 ani (Galerie foto)

1

lucrarile-la-pasajul-piata-sudului-executate-76Pasajul Piața Sudului București, care ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2014, are executate trei sferturi din lucrări iar Primăria Capitalei anunță că străpungerea tunelului pe sensul Nițu Vasile – Calea Văcărești a fost finalizată.

“Stadiul întregului proiect este de 76% iar lucrările la pasajul rutier și pasajele pietonale sunt realizate aproximativ 60%”, precizează PMB.

Până la sfârșitul acestei luni va fi gata și cea a întregului tunel de pe sensul Calea Văcărești – Nițu Vasile. Ulterior, vor putea fi accelerate lucrările la structura de rezistență a pasajului.

Potrivit PMB, au mai rămas de executat:

  • finalizarea devierii rețelei de fibră optică Netcity;
  • reîntregirea rețelei RATB;
  • realizarea rețelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public;
  • finalizarea structurii pasajului rutier în interiorul tunelului, tronsoanele 2 și 3 și a structurii pasajelor pietonale 1 și 4;
  • realizarea sistemelor de canalizare pluvială în interiorul tunelului și de realizare a sistemului rutier al pasajului;
  • refacerea sistemului carosabil și refacerea amenajărilor urbanistice; finisajele și lucrările de arhitectură ale pasajelor.

Pasajul Rutier Piața Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcția inelului principal și pe arterele adiacente inelului median al municipiului București.

“Lucrarea prezintă avantaje pe multiple planuri: sporirea capacității de circulație, creșterea vitezei de deplasare a autovehiculelor, micșorarea timpului petrecut în trafic, siguranța circulației etc. Realizarea pasajelor pietonale subterane va reuși să elimine “conflictele la suprafață” dintre circulația pietonală și circulația auto. Astfel, realizarea acestora, concomitent cu realizarea pasajului, duce la creșterea timpilor de semaforizare pe culoarea verde, contribuind în același timp la creșterea gradului de siguranță a circulației pietonale în intersecție”, se arată în comunicatul PMB.

Date tehnice

Pasajul subteran pe direcția Calea Văcărești – str. Nițu Vasile are o lungime totală de 356 m din care rampa Văcărești – 111 m, rampa Nițu Vasile —-160 m, lungimea în subteran – 85 m și înălțimea liberă a pasajului subteran – 5 m.

Proiectul include realizarea a patru pasaje pietonale în intersecție, pe direcția str. Nițu Vasile – Calea Văcărești, de o parte și de alta a pasajului rutier și către stațiile de tramvai, și realizarea legăturii pietonale prin pasajul subteran între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stației de tramvai aflate pe Șos. Olteniței.

Lucrările de modernizare a carosabilului și trotuarelor în intersecția Calea Văcărești – Șos. Olteniței — str. Nițu Vasile vor asigura în sensul giratoriu patru benzi de circulație. Utilitățile aferente obiectivului de investiții – energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat – vor fi modernizate.

Liniile de tramvai existente atât pe Calea Văcărești cât și pe șoseaua Olteniței, precum și lucrările pentru liniile de troleibuz aflate în zonă vor fi refăcute.

Magda SEVERIN

pasaj-piata-sudului- lucrari--7

pasaj-piata-sudului- lucrari-8

pasaj-piata-sudului- lucrari-4

pasaj-piata-sudului- lucrari--3

pasaj-piata-sudului- lucrari--2

pasaj-piata-sudului- lucrari-1

pasaj-piata-sudului-autobuz-lucrari

pasaj-piata-sudului- lucrari--6

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.