Lupta în Cupa Suzuki se mută la Iaşi

Lupta pentru supremaţie în Cupa Suzuki rămâne în Moldova, însă duelurile se vor da în acest weekend pe probele speciale de macadam ale Raliului Iaşului. Cinci modele Suzuki Swift Sport vor lua startul în cea de-a şasea rundă a Cupei Suzuki, la această etapă urmând să debuteze şi echipajul format din Alexandru Ardelean şi Mihai Lăzărescu. Programat iî perioada 4-5 octombrie, Raliul Iaşului este penultima etapă a sezonului 2013 din Campionatul Naţional de Raliuri organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Pentru ediţia din acest an, organizatorii de la Iaşi le-au pregătit concurenţilor 425,55 km, din care 130,3 km reprezintă lungimea celor 11 probe speciale programate de-a lungul zilelor de vineri şi sâmbătă, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Liderul la zi al Cupei Suzuki, Alex Mirea, va lua startul la Iasi alaturi de un nou copilot. „Din pacate Dragos, copilotul meu, nu putea sa faca deplasarea la Iasi, avand unele probleme personale. Astfel, l-am rugat pe un alt prieten, Ovidiu Zaberca, sa-i ia locul pentru aceasta etapa. Chiar daca Ovidiu este si el pilot, si unul foarte bun, sper sa ne intelegem bine in masina pentru ca obiectivul meu principal ramane locul 1 la Cupa Suzuki!”, a spus Alex Mirea inainte de startul in Raliul Iasului.

Aflat pe locul al 3-lea inainte de aceasta etapa, Madalin Radu-Arhire va fi prezent la Iasi alaturi de copilotul sau obisnuit, Radu Dumitriu. Madalin vine dupa o evolutie buna la Raliul Moldovei Cotnari Bacau, unde a reusit o victorie de proba speciala si s-a clasat pe ultimul loc al podiumului de la clasa 9, pierzand locul secund pe ultima proba pentru un ecart de doar 2,8 secunde.

Madalin Arhire

Mădălin Radu-Arhire

In lupta din Cupa Suzuki revine la aceasta etapa echipajul format din Sebastian Gioarsa si Raluca Magdas. Desi cei doi nu au inclus in programul lor din acest sezon Raliul Moldovei Cotnari Bacau, acestia au in palmares o victorie in Cupa Suzuki, obtinuta la Cluj si se afla inainte de acest raliu pe locul patru in clasamentul general al cupei.

Sebastian Gioarsa

Sebastian Gioarsă

Ioan Zarug (foto cap pagină) va lua startul la Raliul Iasului alaturi de un nou copilot, Eugen Talpalariu. „Incepand cu aceasta etapa, pornim la drum intr-o formula noua, care speram sa fie de bun augur. Probele de la Iasi sunt foarte frumoase si sper sa ne familiarizam cat mai bine cu ele in acest an. Ne-am propus sa obtinem un rezultat cat mai bun in Cupa Suzuki si sper ca spectatorii sa vina in numar cat mai mare pe probele speciale!”, a declarat Ioan Zarug, ocupantul locului al cincilea in clasamentul general al Cupei Suzuki.

La Raliul Iasului va debuta in Cupa Suzuki un nou echipaj, format din Alex Ardelean si Mihai Lazarescu. Chiar daca Alex a fost copilotul lui Calin Bucur pana acum, la Iasi el va debuta in postura de pilot.

„Din pacate Calin a decis sa nu mai participe momentan la raliuri astfel ca eu voi concura pe masina in care am stat pana acum pe scaunul din dreapta. Vreau sa le multumesc lui Mita Lazarescu care a decis sa ma insoteasca in noua mea aventura dar si lui Danny Ungur care a avut o rabdare deosebita in a-mi deslusi o parte din tainele pilotajului cu ocazia cursurilor facute la Napoca Rally Academy. Obiectivul meu pentru primul raliu ca pilot este sa ajungem cu bine la final, sa nu fac greseli si sa acumulez cat mai multa experienta prin parcurgerea kilometrilor de proba speciala. Chiar daca am emotii, abia astept startul in Raliul Iasului!”, a spus Alex Aedelean.

Joi, 3 octombrie, incepand cu ora 17:30, toate echipajele se vor incolona in zona parcului de service pentru parada masinilor si prezentarea programata de la ora 18:00 in incinta Complexului Palas din Iasi. Vineri, 4 octombrie, toti cei care nu vor putea ajunge pe marginea probelor speciale de la Iasi, vor putea urmari in transmisiune directa superspeciala Rapa Galbena, cu incepere de la ora 17:00, pe posturile de televiziune TVR 3 si TVR Iasi. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.