MAE: Culoar unic pentru șoferii români blocaţi la graniţa Austriei cu Ungaria

Șoferii români blocaţi la graniţa Austriei cu Ungaria au primit de la autoritățile maghiare un culoar unic spre România, în cursul nopții de 17 spre 18 martie, până dimineaţa, măsura fiind unică, posibilitatea de tranzitare a țării vecine fiind valabilă doar în acest interval, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

 

Iată precizările MAE:

„Autorităţile ungare vor permite cetăţenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie, ora 21,00 – 18 martie, ora 5,00 (ora Ungariei), aceştia putând reveni în România pe traseele rutiere indicate de autorităţile de la Budapesta, urmând să fie redirecţionaţi către patru puncte de frontieră pentru intrarea în ţară: Nădlac 1, Nădlac 2, Borş şi Cenad.

MAE precizează că este vorba de o măsură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval.

Totodată, MAE face apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere astfel încât să revină în siguranță în țară”.

Detalii, aici:

UPDATE! VIDEO. Efectul Coronavirus la frontiera Austria-Ungaria: 3.500 de români, blocați

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.