Marea Britanie: vize temporare pentru șoferii de camion

Guvernul britanic a anunțat, recent, noi măsuri de sprijin, pentru ameliorarea deficitului de șoferi profesioniști, care a început să afecteze puternic această țară. Printre acestea, se numără acordarea de 5.000 de vize temporare, pe perioada de până la Crăciun, pentru șoferi.

Aceste măsuri sunt cu atât mai importante cu cât problemele cauzate de lipsa șoferilor tind să se acutizeze. De exemplu, în ultimele zile, s-a manifestat o puternică criză de combustibili la pompă, în condițiile în care există stocuri de combustibili în depozite.

„Până la 4.000 de persoane vor fi pregătite ca șoferi de camion”, se arată într-un comunicat al Guvernului Marii Britanii. „Pachetul de măsuri include utilizarea de examinatori militari pentru a crește capacitatea imediată de testare a șoferilor profesioniști, în următoarele 12 săptămâni. Aproape 1 milion de scrisori vor fi trimise tuturor șoferilor deținători de permis de conducere de camion, pentru a-i încuraja să se întoarcă în această industrie. 5.000 de șoferi profesioniști și 5.500 de lucrători din domeniul creșterii păsărilor vor primi vize temporare, până la Crăciunul 2021, pentru a ușura presiunea din supply chain, în industriile alimentară și de transporturi, în timpul circumstanțelor excepționale din acest an”, subliniază comunicatul. Recrutarea șoferilor și lucrătorilor din afara Marii Britanii va începe în octombrie, iar vizele lor vor fi valabile până la data de 24 decembrie 2021. Dar Guvernul britanic subliniază că vizele nu reprezintă o soluție pe termen lung și că reforma în cadrul acestei industrii este vitală.

Guvernul britanic adaugă că Departamentul de Educație va investi 10 milioane de lire pentru crearea unor facilități de pregătire a încă 3.000 de șoferi. Cursurile intensive și de scurtă durată vor fi gratuite și vor pregăti șoferi deja posesori de permis pentru a dobândi categoria C sau C+E. Încă 1.000 vor fi pregătiți prin cursuri locale, finanțate de la bugetul guvernului pentru educația adulților.

De asemenea, Guvernul britanic va lucra în strânsă colaborare cu industria, pentru asigurarea calificărilor necesare în cel mai scurt timp pentru șoferii de cisterne ADR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.