Mariana Nicolesco, la reuniunea extraordinară UNESCO de la Paris – ce a marcat 70 de ani ai Organizaţiei

Mariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO, a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris ce a marcat aniversarea celor 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

La ceremonie a luat cuvântul Directorul General UNESCO, Irina Bokova şi Secretarul General ONU, Ban Ki-moon care, – subliniind vocaţia UNESCO – a făcut un apel emoţionant la solidaritatea umană, amintind că în urma ravagiilor războiului din ţara sa natală, Coreea, în anii ‘50, în lipsa şcolilor, distruse, copiii – printre care el însuşi – învăţau sub cerul liber. Iar manualele erau toate oferite de UNESCO. “Fără acea misiune salvatoare n-aş fi fost astăzi în faţa Domniilor Voastre”, a precizat el.

La iniţiativa Directorului General Irina Bokova, manifestările Darclée create de Mariana Nicolesco au dobândit Înaltul Patronaj UNESCO, în semn de recunoaştere a contribuţiei acestora la patrimoniul mondial al culturii.

Mariana Nicolesco UNESCO

Ediţia jubiliară 2015 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de la crearea marilor evenimente dedicate legendarei soprane şi gloriei artei cântului – la care din 1995 încoace au luat parte peste 2200 de tinere talente din 47 de ţări -, are loc între 28 iulie şi 9 august. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.