Microbuz furat, confiscat la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul PTF Giurgiu au depistat in ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare in tara, un microbuz marca Peugeot Boxer, in valoare de 60.000 lei, care figura ca fiind furat din Belgia, din 17 februarie. Colegii lor de la Calafat au prins un cetatean roman care conducea un autoturism Seat Ibiza neinmatriculat.

Microbuzul era condus de un cetatean belgian. “Lucratorii nostri au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt, iar autoturismul, in valoare de 60.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul ITPF Giurgiu, informeaza Politia de Frontiera.

Totodata, a fost descoperit si un autoturism Seat Ibiza neinmatriculat, dar de data aceasta la SPF Calafat, jud. Dolj. “Politistii de frontiera au depistat in trafic, in zona de competenta, un cetatean roman, in varsta de 56 ani, care conducea un autoturism marca Seat Ibiza, ce figureaza neinmatriculat din data de 25.01.2012. Lucratorii nostri au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat”, precizeaza Politia de Frontiera.

Tigari confiscate la Portile de Fier I

La PTF Portile de Fier I, jud. Mehedinti, politistii de frontiera si lucratorii vamali au depistat la controlul specific efectuat in baza unei analize de risc, doi cetateni, unul roman si altul sarb, care intentionau sa introduca ilegal intara1.226 pachete cu tigari de provenienta sarbeasca.

Tigarile erau ascunse in buteliile cu gaz si banchetele celor doua autoturisme pe care acestia le conduceau. Cei doi barbati au fost amendati cu 10.000 de lei fiecare, iar tigarile, in valoare de 1.300 de euro si cele doua autoturisme au fost indisponibilizate. Totodata pentru cetateanul sarb s-a dispus masura interzicerii intrarii in Romania pentru o perioada de 5 ani.

Tigari de contrabanda au fost descoperite si la PTF Siret, jud. Suceava, in autoturismul unui cetatean ucrainean. Cele 4.000 de pachete de tigari erau ascunse in sistemul de ventilatie din plafon. Tigarile, in valoare de 5.000 lei, au fost confiscate, iar contrabandistul amendat cu 7.000 de lei.

Urmarit general, cu documente false

Politistii de frontiera din cadrul PTF Bors, jud. Bihor, au depistat un cetatean roman care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca, ce apartinea altei persoane, deoarece figura ca urmarit general, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare cu executarea pedepsei de 4 ani si 6 luni, pentru furt calificat.

Tanarului i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. Totodata, acesta a fost predat unei escorte din cadrul IPJ Bihor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.