Ministrul Bode s-a întâlnit cu reprezentanții BEI

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a întâlnit la sediul MT, în 17 decembrie, cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI).

Discuțiile s-au concentrat pe identificarea unor noi surse pentru finanțarea proiectelor majore de infrastructură și pentru asigurarea asistenței tehnice necesară în vederea demarării acestora, informează MT.

Astfel, a fost inițiată o discuție de principiu cu privire la proiectul noului terminal de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, proiecte din zona de infrastructură a căii ferate sau la asigurarea asistenței tehnice pentru proiecte ce privesc siguranța rutieră.

„În infrastructură fiecare zi trebuie valorificată. Sunt atât de multe proiecte rămase în urmă, încât nu ne mai putem permite niciun fel de întârziere. De aceea, cu ajutorul unor instituții financiare precum  BEI, putem urgenta etapele de realizare a infrastructurii pe care românii și-o doresc. Asistența tehnică pe care o pot furniza experții BEI trebuie să fie valorificată în interesul nostru comun. Este momentul în care toate sursele de finanțare trebuie avute în vedere, deoarece numai așa putem construi, într-un interval de timp cât mai scurt, tot ceea ce până acum a fost doar desenat pe hărți. Vrem să valorificăm expertiza celor de la BEI pe proiecte vitale pentru români, precum este noul terminal de la Otopeni sau să dezvoltăm infrastructura noastră feroviară. Totodată, pentru că, din păcate, este un domeniu în care ocupăm un loc neonorant, am convenit, de principiu, să inițiem împreună o serie de demersuri necesare pentru îmbunătățirea zonei care se referă la siguranța rutieră”, a spus ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.