Ministrul Bode s-a întâlnit cu reprezentanții BERD

Ministrul Lucian Bode a avut o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), la sediul Ministerului Transporturilor, în 4 februarie.

Discuțiile, la care au participat și memebii conducerilor CNAIR, CNAB sau CFR Infrastructură, s-au concentrat pe prezentarea și analiza oportunităților de finanțare destinate realizării proiectelor majore de infrastructură precum și a modalităților de colaborare pe zonele de interes comun.

„Mă bucur că ne revedem după întâlnirile avute anterior și putem să discutăm pe obiectivele ce vizează Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Vreau ca discuțiile noastre să aibă o abordare bazată pe proiecte concrete de infrastructură ce au în prim-plan modurile de transport precum: rutier, feroviar, aerian și naval. Astfel, pentru proiecte majore de infrastructură cum sunt secțiunea de autostradă Comarnic – Brașov, realizarea noului terminal de la Aeroportul Otopeni, modernizarea Gării de Nord, magistrala de metrou M6, dezvoltarea Portului Constanța, soluțiile BERD sunt printre cele mai bune și care se apropie de exigențele  Guvernului. Aceste soluții se pot înscrie în seria colaborărilor comune precum cea prin care s-a realizat terminalul de barje din Portul Constanța”, a transmis ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.