Ministrul Costescu: Loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda şi tronsonul Gilău-Nădășel pot fi finalizate la sfârşitul anului

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, joi, după o inspecţie pe şantier, că „dacă toată lumea se mobilizează”, loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda tronsonul Gilău-Nădășel pot fi finalizate la sfârşitul acestui an. 

Ministrul Costescu a fost însoţit pe teren de directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, și de responsabilii de proiecte din CNADNR. Cu toţii au efectuat o vizită de lucru pe tronsonul Gilău Nădășelu din autostrada Transilvania şi pe cele patru loturi din autostrada Sebeș-Turda.

“Suntem înaintea unui nou sezon de construcții. Am lucrat în ultimele luni, împreună cu colegii din companii, la proceduri. Am identificat problemele care au blocat proiecte importante și am încercat să găsim soluții. Aceste soluții s-au materializat într-o ordonanță de urgență care va fi cât mai curand pe masa Guvernului. Vrem să simplificăm legislația astfel încât obținerea autorizației de construire și a avizelor necesare să nu mai întârzie proiectele de infrastructură.Dacă toată lumea se mobilizează, atât angajații companiei de drumuri, cât și constructorii și consultanții, la finalul acestui an, loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda pot fi finalizate. La fel și tronsonul Gilău-Nădășel”, a declarat ministrul Transporturilor.

La rândul său, şeful CNADNR a spus: “Suntem la început de an și la deschiderea șantierelor vreau ca mobilizarea să fie la nivel de 100% pentru toți Antreprenorii. Ca să recuperăm și să ajungem să respectăm graficele de execuție, va trebui ca toată lumea să fie implicată la capacitate maximă și fiecare să-si facă treaba așa cum trebuie. Le-am solicitat angajaților din companie să urmărească responsabil desfășurarea proiectelor, astfel încât la finalul acestui an să avem și proiecte finalizate, nu numai cu probleme”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.