Ministrul Cuc: Deschidem anul acesta în jur de 100 de km de autostradă

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat într-o conferință de presă, în 23 iulie, că în acest an vor fi deschiși circulației „în jur de 100 de km” de autostradă, dintre care 44 de kilometri în luna august.

Răzvan Cuc a precizat că, în momentul de faţă, “aceşti 100 de kilometri sunt tangibili ca şi target pentru a fi daţi în trafic în aceste an, nu recepţia finală”.

“Loturile Lugoj-Deva 3 şi 4, adică 44 de kilometri, vor fi deschise în prima parte a lunii august, în cel mult două săptămâni. Joi mă duc acolo şi voi estima exact”, a arătat ministrul Transporturilor.

Narcis Neaga, fostul director general al CNAIR, care a demisionat recent, la presiunile premierului Viorica Dăncilă, promisese 180 de km până la sfârșitul acestui an, însă Răzvan Cuc spune că nu a crezut acest lucru.

“Ca să elucidăm misterul cu numărul kilometrilor de autostradă, ştiţi că, la preluarea mandatului, domnul Neaga a avansat un număr de kilometri şi i-am spus la acel moment că, din punct de vedere administrativ, voi face tot ce pot ca să finalizăm acel număr de kilometri. Personal, pot să spun că nu am crezut că vor fi finalizaţi 180 de kilometri, noi având în lucru undeva la 120 de kilometri”, a precizat ministrul Cuc.

“Eu, în momentul de faţă, la ce am evaluat şi am discutat cu constructorii, vorbim de kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic… Angajamente şi-au luat toţi că vor termina, dar acolo unde văd un progres fizic de 30%, cum e cazul lotului Cheţani-Câmpia Turzii, acolo nu pot spune că se vor finaliza lucrările până la finele anului, şi ar însemna că ne minţim reciproc şi credem într-un nonsens. Asta i-am reproşat şi domnului Neaga. Dânsul spunea: “Nu, că dacă terminăm structurile…”, chiar dacă terminăm structurile, noi nu putem controla vremea”, a adăugat ministrul.

Întrebat de jurnalişti cine va plăti cu funcţia, dacă cei 100 de kilometri nu se vor realiza, ministrul a răspuns: “Dumneavoastră, cei din presă, tot timpul vreţi sânge. Dacă mă luam după promisiunile antreprenorilor, probabil aş fi anunţat 140 de kilometri, dar m-am uitat la ce se poate finaliza şi am anunţat 100 de kilometri. Dar, dacă aceşti kilometri constat că nu evoluează, deşi nu văd motivele, pentru că nu sunt niciun fel de bariere administrative, este doar o problemă de mobilizare și atât! Dacă lucrurile nu vor evolua așa cum trebuie, cu siguranță nu aștept să mențin promisiuni deșarte și voi lua măsuri, așa cum trebuie, cu constructorii. În momentul de față, acești 100 de kilometri sunt tangibili pentru a fi dați în trafic. Vor fi dați în trafic, mare atenție, nu recepția finală. Eu vă întreb un lucru: dacă de acum înainte trei luni de zile plouă încontinuu, ce pot să fac eu? Să-i cer lui Dumnezeu să își pună mandatul pe masă?!”, a insistat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.