Mircea Băsescu, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul clanului Bercea

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat astăzi, definitiv, la 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia interlopului Bercea Mondial – Sandu Anghel – pentru a-l salva de pușcărie. 

Marian Căpăţână, complicele lui Mircea Băsescu și cel care a beneficiat de fapt de bani, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, tot cu executare.

Instanţa a dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la acesta şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu.

Totodată, instanţa a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni pentru obţinerea eliberării lui Bercea Mondial – care a fost condamnat, uterior, la 9 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor.

Din pedepsele lui Mircea Băsescu și Marius Căpățână li se vor scădea cele 11 luni de arest preventiv și la domiciliu – din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015 – dar fratele fostului președinte va sta numai câteva luni după gratii, deoarece are vârst de peste 60 de ani și va face numai o treime din condamnare.

Marius Căpățână va ispăși însă întreaga pedeapsă.

UPDATE: Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe Facebook: “În privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut nici un comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu. Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată, din cîte înţeleg”.

Întreaga poveste a dosarului, AICI.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.