“Moldova Vrea Autostradă” îi cere demisia șefului CNAIR

Asociația civică “Moldova Vrea Autostradă” îi cere demisia directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, “pentru utilizarea defectuoasă a banilor publici în vederea promovării unei imagini false și a unei realități paralele”. 

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

“Asociația civică “Moldova Vrea Autostradă” (MVA) se declară revoltată și face apel la CNAIR la decență și chibzuință bugetară și acuză managementul companiei de promovare pe bani publici a unei imagini false a CNAIR.

Cu toate că proiectele vitale ale Moldovei se află într-o continuă subfinanțare cronică din partea Ministerului Transporturilor (MT) și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) (vezi autostrada A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni care nu are un buget decent pentru completarea studiului de fezabilitate), iată că o dezvăluire din presa centrală ne arată cum se irosesc resurse.

Conform unei investigații Newsweek, aflăm cu stupoare că importantă este imaginea și nu obiectivele și/sau realizările Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Se pare că eșecurile, erorile de planificare strategică și implicit managementul defectuos devenite deja o stare de fapt au nevoie de distragerea atenției, manipulare și promovarea unei imagini false.

Este cunoscut faptul că actualul CNAIR fiind condus de dl. Narcis Neaga și-a dovedit ineficiența chiar recent în 2018 când din cei 100 km de autostradă asumați și promiși s-au inaugurat târziu doar puțin peste 55 de kilometri și nici măcar un centimetru de autostradă în Moldova. Acest aspect nu a deranjat, ba din contră, CNAIR a găsit de cuviință să atribuie direct un contract public pentru promovarea știrilor “pozitive” despre așa-zisele „realizări” ale CNAIR.

Asociația civică „Moldova Vrea Autostradă” solicită demisia directorului CNAIR, pentru utilizarea defectuoasă a banilor publici în vederea promovării unei imagini false și a unei realități paralele! 

MVA solicită CNAIR să explice care au fost argumentele ce au stat la baza acestei decizii. MVA solicită public CNAIR să dea dovadă de utilizare eficientă a banilor publici. MVA recomandă CNAIR să utilizeze resursele alocate promovării imaginii în alte domenii, de exemplu în vopsirea și marcarea măcar a sensurilor de mers pe drumurile naționale din Moldova.

Asociația Civică „Moldova Vrea Autostradă” (MVA) este un organism independent și apolitic, care are drept misiune principală aceea de a genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, advocacy și proiecte de comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.