Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare – primul dosar din cele 6

nicusor-constantinescuCircul din instanțe al baronului PSD de Constanța, Nicușor Constantinescu, ia sfârșit începând de astăzi, după ce Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat, definitiv, la 5 ani de închisoare. El se află în arest preventiv și va fi mutat fără ochii presei în penitenciar, astfel că nu va mai avea ocazia să facă scene de teatru.

Instanța de fond, Tribunalul Constanța, îi dăduse numai 3 ani și 6 luni în 28 octombrie 2015, pentru abuz în serviciu în formă continuată, deoarece nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal (CMZ).

Este un prim dosar finalizat din cele 6 pentru care Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA. În urmă cu două zile, el mai primise o pedeapsă, de 6 ani de închisoare, în al doilea dosar – pentru blocarea mai multor controale efectuate de Curtea de Conturi –, dar sentința nu este definitivă.

Ieri, audiat la Curtea de apel Constanța, Constantinescu le-a spus jurnaliștilor, cu ochii în lacrimi: “Sunt o victimă!”.“Văd că pedofilii şi criminalii sunt trataţi în libertate, iar eu sunt anchetat pentru abuz în serviciu, care nici nu este constituţional”, s-a plâns el.

Circ cu salvarea

Înainte de a fi arestat preventiv în 20 mai, Nicușor Constantinescu acuza, din ambulanță: “Mă duc ca pe tâlhari!”. “Tocmai mă externam ca să vin aici”, a mințit baronul PSD. “Este un abuz în serviciu al procurorului Bodean, Zorro de România”, l-a acuzat el pe procurorul DNA care a probat în fața instanței, cu imagini, faptul că Nicușor Constantinescu s-a dus la petrecerea cu foștii colegi de facultate dar a refuzat să vină în instanță la termenele de judecată.

Judecătorii Curții de Apel Constanța aveau nevoie de audierea lui pentru a da sentința definitivă în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, de aceea au trimis jandarmii să-l aducă pe sus. Până la urmă, Nicușor Constantinescu a fost adus cu salvarea la instanță, deoarece a refuzat din luna martie să se prezinte la audieri, deși se afla sub control judiciar, iar acum se internase în spital pentru pietre la rinichi.

El a declarat la intrarea în sala de judecată că medicii i-au scos două pietre și urma să fie supus altor intervenții de acest fel.

Arestat preventiv pentru că refuza să se prezinte la audieri pentru sentința finală

Procurorii DNA au cerut, însă, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive, arătând că “de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu a lipsit de la toate termenele de judecată, cu rea credință, motivând că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, pentru a cărei recuperare s-a internat la Sanatoriul Balnear Techirghiol”.

“Instanța de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse probleme personale. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea și cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanților, angajarea unei formații care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicație locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultății în care inculpatul apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii”, au scrisprocurorii în referat.

“În perioada respectivă, inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanță pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credință tergiversarea cauzei”, se mai arată în referatul DNA.

Magda SEVERIN

Sursă foto: romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.