Ninge in tara, ninge si in Bucuresti

De vineri seara a inceput sa ninga la munte, iar de sambata dimineata ninge si in Bucuresti, peste 40 de utilaje ale operatorilor de salubrizare fiind pregatite sa imprastie material antiderapant pe strazi, imediat cum se lasa seara, pentru a preveni formarea poleiului. Administratia Nationala de Meteorologie a informat ca, de sambata dimineata pana duminica la ora 18.00, se vor produce intensificari de vant, ninsori si polei in majoritatea regiunilor tarii.

Primarul general Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszapezire sa fie pregatiti sa intervina pentru deszapezire si pentru a preveni formarea poleiului.

Trebuie spus ca in noaptea de vineri spre sambata s-au aplicat tratamente preventive cu materiale antiderapante pe toate arterele de circulatie, astfel ca depunerea zapezii pe carosabil este, practic, redusa mult.

Peste 40 de utilajele echipate cu material antiderapant aflate in puncte fixe in toate sectoarele Bucurestiului intervin, conform Urgentei I, cu prioritate in rampe, pante, poduri, pe arterele principale si pe cele de acces catre spitale sau institutii publice.

Pentru cei care se indoiesc de aceasta, pot verifica utilajele in punctele fixe, astfel:

  • in Sectorul 1: Piata Victoriei, Piata Romana, la Gara (la coloane), pe Calea Grivitei (intrare pe podul Basarab), la intersectiile Berzei cu Stirbei, Chitila cu Bulevardul Mihalache, Laminorului cu Bucurestii Noi, Caranfil cu Serbanescu, la Fantana Miorita, la Piata Presei Libere, la Arcul de Triumf, la podul Floreasca si la intrarea pe drumul Bucuresti-Targoviste.
  • In Sectorul 2 sunt 5 puncte fixe: podul Europa, podul Fundeni, podul Pipera, la rondul de la Bucur Obor si pe strada Biruintei (capatul tramvaiului 14).
  • in Sectorul 3 sunt tot 5 puncte de unde vor pleca utilajele operatorilor: la intersectiile B-dul Corneliu Coposu cu B-dul I.C. Bratianu, Timpuri Noi cu Nerva Traian, Mihai Bravu cu Vitan, Dristor cu Mihai Bravu si Camil Ressu cu Ramnicu Sarat.
  • in Sectorul 4 sunt 6 puncte fixe, respectiv la Pieptanari, Vacaresti, Piata Aparatorii Patriei, CFR Progresul, intersectiile Sincai cu Timpuri Noi si Oltenitei cu Brancoveanu.
  • in Sectorul 5, punctele fixe sunt la Palatul Parlamentului, la Academia Militara, Prelungirea Ferentari si la intersectia Soseaua Alexandria cu Magurele.
  • in Sectorul 6, utilajele vor pleca din punctele Vasile Milea (pod Basarab), Pasajul Lujerului – Cora, Podul Grand, Leu, Moghioros (la ceas) si Valea Cascadelor.

Dupa zapezi abundente, trafic ingreunat de ceata in Pasul Tihuta

Circulatia rutiera este ingreunata, sambata, pe Drumul National 17, in Pasul Tihuta, din cauza cetii, vizibilitatea fiind sub 50 de metri. In noaptea de vineri spre sambata a nins abundent in zona si s-a depus un strat de zapada de 25 cm. Spre dimineata, ninsoarea a incetat, dar s-a lasat ceata, extrem de densa.

Autoritatile au imprastiat peste 110 tone de antiderapant, dar soferii sunt sfatuiti sa circule cu atentie, DN 17 avand, in Pasul Tihuta, multe serpentine si curbe periculoase.

DN 17 face legatura intre Transilvania si Moldova, prin Pasul Tihuta, situat la cota 1200.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.