Noi puncte fixe de control rovinietă

Începând din data de 7 august funcționează pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România 4 noi puncte fixe de control a valabilității rovinietei, în zona punctelor de trecere a frontierei Calafat, Nădlac, Turnu și Săcuieni.

Totodată, în 9 august a fost pusă în funcțiune o a 5-a cameră video fixă, în zona punctului de trecere a frontierei Valea lui Mihai.

Cu acestea, sunt 87 de camere video fixe de control a valabilității rovinietei, pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.

CNAIR utilizează și 14 camere video mobile, distribuite pe întreg teritoriul național, pentru a identifica șoferii care circulă fără rovinietă, pe lângă camerele video fixe. 

Prin intermediul camerelor video sunt înregistrate autovehiculele care circulă fără achitarea rovinietei, iar șoferii sunt amendați, în baza OG 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier.

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR.

Totodată, controlul existenței și a perioadei de valabilitate a rovinietei poate fi efectuat și de către personalul împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) şi al CNAIR (în puncte de trecere a frontierei).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.