O zi bună pentru Napoca Rally Academy în Raliul Portugaliei

Simone Tempestini și Marco Tempestini au avut o zi bună în Raliul Portugaliei: juniorul Napoca Rally Academy a câștigat 5 probe și a urcat pe locul 5 în clasamentul din Junior WRC iar Marco Tempestini este lider în Production Cup din WRC 2.

Ieri a fost cea mai lungă zi din Raliul Portugaliei, cu 6 probe speciale de peste 165 km. “Din fericire, suprafața nu a fost la fel de dură ca vineri, dar tot nu am avut o zi ușoară”, a descris Simone Tempestini pe scurt ziua a doua din Raliul Portugaliei.

După problemele de vineri, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au reluat ieri competiția conform regulamentului Rally 2 și au încercat să recupereze cât mai mult posibil din timpul pierdut.

Juniorul NRA a început în forță și a avut cel mai bun timp pe speciala a 8-a, prima a zilei secunde. Pe speciala a 10-a a avut din nou ghinion și a pierdut peste 3 minute, din cauza unei pene de cauciuc. Simone Tempestini a ajuns însă în parcul de service , după care a continuat în același ritm, câștigând toate celelalte probe speciale din bucla a doua.

Simone Tempestini - Matteo Chiarcossi - Raliul Portugaliei 2015-1

“Sunt mulțumit de evoluția de astăzi și mă bucur că am urcat pe 5 în clasament. Fiecare punct este important pentru atingerea obiectivului nostru. Sunt mulțumit de ritmul avut și este bine că am terminat această zi dificilă. Mai avem 3 probe și este important să terminăm acest raliu”, a spus Simone Tempestini, care concurează în Junior WRC cu un Citroen DS3 R3-MAX.

Marco Tempestini și Dorin Pulpea au avut o evoluție constantă și au reușit să urce pe prima poziție în Production Cup din WRC 2, la finalul unei zile extrem de dificile. Echipajul Napoca Rally Academy a lovit un bolovan pe ultima probă a zilei și a fost nevoit să se oprească. Din fericire au ajuns în parcul de service și vor continua duminică în Rally 2.

Marco Tempestini - Dorin Pulpea - Raliul Portugaliei 2015

“Am avut ghinion pe probă, dar și noroc cu faptul că și celelalte echipaje din Production Cup au avut probleme. Așa ne-am păstrat poziția și abia aștept să parcurgem cele două treceri pe speciala Fafe”, a spus și Marco Tempestini.

Astăzi, în ultima zi din Raliul Portugaliei, sunt programate două probe speciale, legendara specială Fafe urmând a fi parcursă de două ori. În total, echipajele NRA mai au de parcurs 54,6 km. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.