OMV Petrom, în topul organizaţiilor europene la siguranţa în trafic

OMV Petrom a primit premiul pentru cel mai bun program de îmbunătățire a siguranței rutiere în rândul angajaților săi, la categoria ”Companii mari”, în cadrul Galei PRAISE (Prevenirea accidentelor rutiere pentru siguranţa angajaţilor).

Evenimentul  a avut loc pe 20 octombrie la Bruxelles, și a fost organizat de Consiliul European pentru Siguranța Transportului, principalul forum consultativ al Comisiei Europene în materie de siguranța transportului.

În ultimii 5 ani, OMV Petrom a derulat o serie de activități cu scopul prevenirii accidentelor rutiere in rândul angajaților şi a contractorilor, printre care:

  • implementarea unui sistem integrat de monitorizare a vehiculelor pentru un număr de 10.000 de conducători auto
  • cursuri de conducere preventivă
  • evenimente de conștientizare asupra importanţei siguranței rutiere
  • cerințe stricte pentru contractori în ceea ce privește siguranța rutieră

Studiile arată că accidentele în trafic reprezintă principala cauză a deceselor sau accidentelor la locul de muncă. La nivel european, se estimează că 6 din 10 accidente fatale la locul de muncă sunt accidente rutiere, inclusiv accidentele din timpul navetei sau pe drumurile efectuate în scop de business.

Compania OMV Petrom este responsabilă în prezent de o flotă complexă de peste 3.000 de autovehicule ușoare și grele (atât deținute, cât și închiriate) și peste 7.000 de șoferi profesioniști și non-profesioniști activi in fiecare lună, care însumează peste 100 de milioane km parcurşi anual.

De aceea, OMV Petrom a adoptat o strategie amplă de siguranță rutieră în acord cu obiectivele recomandate de Organizația Națiunilor Unite, angajându-se pentru perioada 2011-2020 în luarea unor măsuri precum:

  • cursuri de îmbunătățire a educației rutiere și a competențelor șoferilor din companie
  • campanii de conștientizare a conducătorilor auto față de regulile de circulație,
  • creșterea siguranței autovehiculelor din flota companiei şi cerințe specifice pentru contractori
  • implementarea unui sistem performant de monitorizare a vehiculelor din flotă în scopul atingerii unor standarde de siguranţă şi eficienţă cât mai înalte
  • îmbunătățirea sistemului de răspuns şi asistenţă în caz de urgență în trafic
  • campanii de creștere a siguranței pentru participanții la trafic din comunitățile în care compania își conduce activitățile de business.

Rezultatul acestor măsuri – niciun accident rutier soldat cu fatalităţi sau răniri grave nu s-a produs în ultimii 3 ani în rândul angajaților companiei.

Programul de siguranță rutieră se încadrează în strategia generală de siguranță și securitate a OMV Petrom, parte a strategiei de Sustenabilitate, care reprezintă o prioritate la nivelul întregului grup OMV.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi si educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

“Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

ETSC – Consiliul European pentru Siguranța Transportului / Gala PRAISE Awards

Parte din proiectul PRAISE, Consiliul European pentru Siguranța Transportului prezintă anual premiile care recunosc angajamentul organizațiilor pentru îmbunătățirea siguranței rutiere la locul de muncă. Competiția este împărțită în trei categorii separate, în funcție de mărimea și tipul activității organizației: IMM (Întreprinderi mici și mijlocii), companii mari și autorități publice. Câştigătorii de anul acesta au fost: OMV Petrom la categoria companii mari, Sistemul de Transport public Londra – UK, la categoria autorităţi publice, Institute of Advanced Motorists – UK, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, AstraZeneca şi Poliţia Luxembourg la categoria celor „foarte apreciate”.

Website: https://etsc.eu/reducing-road-deaths-and-injuries-at-work-five-companies-recognised/

Pentru mai multe detalii şi informaţii: www.omvpetrom.com  / www.taraluiandrei.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.