Peste 1.000 de alergători la startul ediţiei aniversare a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor

Ediţia aniversară a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor a adunat peste 1.500 de persoane pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Braşov. Participanţii au contribuit la strângerea a 12.000 de euro, ce vor fi donaţi Comitetului National Paralimpic. Echipa de sportivi paralimpici a luat startul la proba de stafeta şi s-a clasat pe locul al III-lea în clasamentul general.

DHL Express România cu sprijinul Direcției pentru Sport a Judetului Brașov a organizat în 20 iunie ediția aniversară a evenimentului caritabil Maratonul DHL Ștafeta Carpaților pe traseul Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov. Startul a fost dat de fosta campioană olimpică la gimnastică, Andreea Raducan.

Sumele strânse la zi, în valoare de 12.000 de euro (taxe de înscriere şi donații separate) vor fi direcționațe către Comitetul National Paralimpic, pentru a-i sustine pe sportivii paralimpici români în drumul lor către  Olimpiada de la Rio din 2016.

“Anul acesta a fost un an deosebit pentru Maratonul DHL Stafeta Carpatilor: s-au împlinit 10 ani de la prima ediţie. Ne bucurăm că, de la an la an, numărul participanţilor creşte şi că există mult mai multe persoane pregătite să alerge nu doar o stafeta, ci un semimaraton şi chiar un maraton. Acest lucru se vede şi în numărul de înscrieri la probele individuale de 21 si 42 de km. Îi felicit pe toti participantii, care, în ciuda vremii nefavorabile au continuat să alerge până la linia de Finish! Ştafeta sportivilor paralimpici reprezintă un exemplu pentru noi toţi – nu doar că au dus cursa până la capăt, dar au realizat un timp de exceptie, clasând-use pe locul al III-lea! Felicitări tuturor participanţilor pe care îi aşteptăm cu drag şi anul viitor”, a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

Doru Todorut

Doru Todorut

„Am participat la maraton cu o echipă de paralimpici, sportivi extraordinari medaliaţi internaţional. Cu vârste cuprinse între 17 şi 36 de ani, fiecare participant a fost încântat să participe şi să demonstreze că pasiunea pentru sport nu ţine cont de niciun fel de limitări şi acestea pot fi depăşite cu voinţă şi efort”, a declarat Sally Wood Lamont, președintele Comitetului National Paralimpic.

Noutăţile ediţiei aniversare ţin atât de partea de distracţie oferită participanţilor cât şi susţinătorilor, un concert Smiley, dar şi de partea tehnica şi digitală: live streaming al competiţiei, photo tagging pentru participanţi (procedeu foto prin care fiecare participant va fi etichetat în fotografiile ce vor fi urcate pe contul de Facebook al Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor https://ro-ro.facebook.com/dhlmaraton şi video finisher (procedeu prin care participantii vor primi o filmare HD cu momentul in care trec linia de finish).

crosul copiilor

Ediția 2015 a maratonului a beneficiat de sprijinul și implicarea directă a sportivilor Andreea Răducan, Monica Roşu, Cristi Chivu dar și a mai multor persoane publice care s-au implicat activ participând în echipa de ştafetă a persoanelor publice: Carmen Brumă, Jorge, Carmen Negoiţă, Doru Todorut. În plus, prezentatoare TV Andreea Berecleanu a fost prezentă la start pentru a-şi arăta susţinerea pentru sportivii paralimpici.

Mulțumiri speciale către Ministerul Administrației și Internelor, Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Poliției Rutiere Brașov, Poliția Locală a Municipiului Brașov, Jandarmeria Municipiului Brașov.

Parteneri: Aggreko, Asociația Bucharest Running Club , Aqua Carpatica, Biofarm, Brașov Marathon, Business 24, Chipitta, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Comitetul National Paralimpic, Directia pentru Sport a judetului Brasov, Doing Business.ro, EasyPlast, Europa FM, Federația Română de Rugby, Fără Asfalt, Generali, Kompass, Medlife, Men’s Health, Ministerul Tineretului și Sportului, OMV Petrom Bucharest Half Marathon, Primăria Brașov, Raiffeissen Bucharest Marathon, Ro, Club Marathon, Smile Experts, Superfit, Vision Digitech, Wise Finance Solutions, World Class, Yves Rocher, Ziare.com.

Stafeta Paralimpica la linie de finish

Mai multe detalii despre eveniment https://maratondhl.ro

Galerie foto: https://galerie.maratondhl.ro/

Rezultate: https://www.trackmyrace.com/en/running/event-zone/event/maratonul-dhl-stafeta-carpatilor/

CÂȘTIGĂTORII MARATONULUI DHL ȘTAFETA CARPAȚILOR 2015

Maraton

Feminin:

 1. Mara Morosan
 2. Didina Manole
 3. Hannah Straw

Masculin:

 1. Moisă Ioan Pavel
 2. Ionel Rapotan
 3. Adrian Petrut

Semimaraton

Feminin peste 18 ani:

 1. Bianca Bastucescu
 2. Florentina Diana Yaharia
 3. Oana Solomon

Masculin peste 18 ani:

 1. Adrian Iordache
 2. Virgil Topirceanu
 3. Gabriel Negreanu

Masculin sub 18 ani:

 1. Constantin Nemtanu
 2. Alexandru Bucsa
 3. Laurentiu Dobra

Ștafeta

Masculin peste 18 ani:

 1. Ro Club Maraton Walmark Ro
 2. Smile Experts
 3. Comitetul National Paralimpic

Masculin sub 18 ani:

 1. Vision Digitech

Feminin peste 18 ani :

 1. British School
 2. Iubim Ciocolata
 3. Optiplaza

Mixte peste 18 ani:

 1. Tuborg
 2. Yitec Running
 3. Wise Fine Solutions.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.