Peste 132.000 de masini au urcat la schi in week-end

Peste 132.000 de masini si aproximativ 154.000 de accese la punctele de transport pe cablu au fost inregistrate in principalele statiuni montane romanesti in week-end-ul 13-15 ianuarie, potrivit datelor furnizate Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) de catre autoritatile publice locale.

“In Azuga, gradul de ocupare a unitatilor de primire turistica, hoteluri, cabane, pensiuni etc. a fost de 95%. Borsecul a avut in jur de 800 de turisti cazati si aproximativ 1.500 de turisti in total”, a declarat, marti, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT.

Ministerul a derulat in ultimii ani investitii de 500 de milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive din statiunile montane. In ultimii doi ani au fost construite 12 partii noi, 9 instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale. De asemenea, au fost extinse si reamenajate alte 15 partii.

Printre investitii sunt si cele necesare organizarii anul viitor in Romania a Editiei de Iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, care se va desfasura pe Valea Prahovei, in februarie. Este vorba despre extinderea domeniilor schiabile cu peste 40 km de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor (instalatii de transport, tribune, parcari etc.), amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu si a doua patinoare noi, dotarea cu instalatii de inzapezire artificiala a tuturor partiilor din zona si amenajarea unui lac de acumulare pentru inzapezire.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.