Peste 400 de localitati izolate, jandarmii intervin cu 2.000 de autospeciale

Marti seara, cele 200 de drumuri judetene acoperite de nameti au izolat 408 localitati, iar 4.800 de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor deszapezesc cu lopata si cu 2.000 de autospeciale. Totodata, 16 drumuri nationale sunt mentinute inchise de CNADNR din cauza zapezii, cele mai afectate fiind judetele Braila, Buzau, Calarasi, Galati, Ialomita si Vrancea, iar alte 17 sunt interzise camioanelor. De asemenea, 413 trenuri sunt anulate si s-a instituit stare de alerta in patru localitati izolate din judetul Buzau.

 “Avem ca prioritati degajarea si deblocarea circulatiei rutiere si feroviare, transportul de alimente si apa pentru persoanele izolate, acordarea de ajutor medical de urgenta si transportul persoanelor din localitatile izolate”, a declarat Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor.

El a precizat ca Administratia Nationala Apele Romane si Administratia Nationala de Meteorologie vor anunta, miercuri, o posibila situatie de urgenta cu privire la inundatiile din anumite zone. “Nu avem nicio prognoza in acest sens, deocamdata si nu cred ca vom avea probleme deosebite. Pentru a fi pregatiti, am cerut prefectilor sa monitorizeze punctele de risc din fiecare judet si sa ramanem in continuare pe pozitii”, a explicat ministrul Administratiei si Internelor.

In ultimele 24 de ore au mai murit 5 oameni de hipotermie severa (doi in constanta si cate unul in Ialomita, Sibiu si Vrancea), astfel ca numarul deceselor a ajuns la 79 de la debutul ninsorilor.

Gabriel Berca a tinut sa le multumeasca tuturor angajatilor MAI care se afla in teren, pentru eforturile deosebite pe care le fac in aceste zile. De altfel, structurile Politiei Romane participa inca din 25 ianuarie la activitatile de salvare si de evacuare a persoanelor din zonele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, precum si la operatiunile de limitare si inlaturare a urmarilor provocate de astfel de evenimente.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.