Peste 50% dintre români își rezervă vacanța online – studiu

Majoritatea românilor se documentează și își rezervă vacanța de vară online, este concluzia unui studiu realizat în luna iulie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Aproximativ 72% dintre respondenți spun că au încredere în site-urile de rezervări online, iar 44% dintre ei accesează între 2 și 5 astfel de site-uri pentru a citi recenziile locurilor în care vor să își petreacă vacanța.

Cei mai mulți dintre turiștii români preferă să călătorească vara, iar în topul destinațiilor preferate se află România, Grecia sau Turcia. Contrar așteptărilor, vacanțele la vecinii din Bulgaria au scăzut în popularitate, doar 3% dintre respondenți dorind să meargă într-o vacanța de vară pe litoralul bulgăresc.

Cu toate acestea, 42% dintre cei care au participat la sondaj spun că merg în vacanță doar o dată pe an, în timp ce 13% dintre români afirmă că se duc într-un concediu de câte ori găsesc o ofertă specială. Cât privește timpul acordat planificării unui sejur, media de timp este între 1 lună și 3 luni pentru 29% dintre respondenți, în timp ce 21% dintre ei afirmă că își planuiesc concediul cu jumătate de an mai devreme.

Mijlocul de transport preferat pentru călătorii în afara țării: avionul

Pentru călătoriile în afara țării, avionul reprezintă mijlocul de transport preferat de 46% dintre respondenți, în timp ce 38% spun că preferă să călătorească cu mașina personală. Autocarul nu este atât de popular printre români, doar 15% dintre cei chestionați preferând acest mijloc de transport în vacanță. 

Bugetul și durata unei vacanțe în România și în străinătate: buget dublu, durată asemănătoare

Aproximativ 60% din cei chestionați au spus că bugetul alocat pentru o zi de vacanță în România este între 100 și 200 de lei de persoană, în timp ce 43% dintre respondenți cred că un buget dublu, cuprins între 200 și 400 de lei de persoană este suficient pentru o vacanță în străinătate. În schimb, durata unei vacanțe în România nu diferă de cea a unei vacanțe în străinătate: între 3 și 6 nopți.

Interesant este faptul că, pentru jumătate dintre românii care au răspuns la chestionar, atât confortul, cât și interacțiunea cu oamenii și cultura locului sunt la fel de importante în alegerea unei destinații de vacanță. Mai mult decât atât, arhitectura locurilor pe care le vizitează este un criteriu foarte important pentru peste 68% dintre respondenți în alegerea destinațiilor turistice.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1930 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 29.07.2015 – 12.08.2015.

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele.

HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est. Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul ”Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală cu activitate în domeniul tehnologiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.