Platformă pentru șoferii străini care traversează Cehia

În condițiile în care numărul vehiculelor care tranzitează Cehia este în creștere, asociația transportatorilor cehi, Cesmad Bohemia, a lansat o platformă web (www.transit.tir.cz ) destinată informării șoferilor străini de camioane. 

Cei interesați pot avea acces la informații generale privind tranzitul în siguranță în Republica Cehă, în 7 limbi, inclusiv în română. „Din păcate, chiar mai rapid decât numărul camioanelor străine pe drumurile noastre, rata accidentelor în care sunt implicate acestea este în creștere”, se arată într-un comunicat al asociației transportatorilor cehi, emis în cursul lunii iulie. 

În acest context, Česmad Bohemia a decis să implementeze, cu sprijinul Biroului Asigurătorilor Cehi, un proiect pentru reducerea accidentelor în care sunt implicate camioane străine.

Inițiativa, adresată atât angajatorilor cât și conducătorilor auto, este prima care se concentrează asupra influențării comportamentului șoferilor străini pe drumurile naționale, printr-o campanie de informare, care evidențiază condițiile speciale ale traficului rutier în Cehia, precum și problemele pe care șoferii înșiși le provoacă, punând în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

„O atenție specială va fi acordată celor mai numeroase grupuri de șoferi care traversează Cehia. Altfel spus, celor din Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Germania”, se precizează în comunicat.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.