Polițiștii de la Transporturi au aplicat peste 4.000 de amenzi

Polițiștii de la Transporturi au aplicat, în ultima lună, 4.132 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1.275.000 de lei și au confiscat bunuri în valoare de aproape 2.400.000 de lei.

Astfel, în perioada 15 septembrie – 15 octombrie, au fost desfășurate acțiuni în 195 de obiective (gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale), pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Potrivit IGPR, polițiștii au desfășurat 2.330 de activități de patrulare în stații de cale ferată și au menținut ordinea și siguranța publică în 5.635 de trenuri de călători.

Activitățile au avut ca rezultat depistarea a 26 de persoane urmărite național sau internațional, a 70 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau au fost internați în centrele de plasament și a 39 de persoane cu afecțiuni psihice, ce au fost internate în unități spitalicești.

Alte 140 de acțiuni specifice s-au desfășurat pentru sancționarea comerțului ilegal, prevenirea migrației ilegale, a contrabandei, a furturilor și pentru combaterea ilegalităților în domeniul taximetriei.

Au fost reținute, pentru 24 de ore, 20 persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de natură penală, față de 2 dintre acestea fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de 13 persoane a fost dispusă, de către unitățile de parchet, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, 612 persoane sunt cercetate în 481 de dosare penale întocmite.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.