Precizări privind redeschiderea Transalpinei

CNADNR face următoarele precizări referitoare la redeschiderea DN 67C Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+500 – km 59+800), cunoscut drept Transalpina:

Circulaţia rutieră a fost redeschisă pe acest sector de drum după o inspecţie amănunţită efectuată de toţi factorii de decizie abilitaţi care la final au încheiat un proces verbal cu următoarele constatări: 

– Semnalizarea verticală (marcaj axial, marcaj delimitare parte carosbilă) a fost finalizată pe întreg tronsonul de drum

– Semnalizarea verticală (indicatoare rutiere) a fost finalizată corespunzător în toate punctele ce impuneau această măsură, pe întreg tronsonul de drum

– Parapetul de protecţie a fost montat pe tot sectorul de drum aflat în urgenţă 1. 

De asemenea, au mai fost efectuate lucrări  de aducere la nivel a acostamentelor prin umpluturi cu piatră concasată. Menţionăm că acest tip de lucrări sunt executate în mod frecvent de CNADNR SA în regie proprie pe toată reţeaua de drumuri naţionale pentru asigurarea confortului şi siguranţei circulaţiei.

CNADNR SA informează opinia publică de faptul că redeschiderea acestui sector de drum nu s-a făcut în urma vreunei presiuni politice sau de orice altă natură.

Reamintim că circulația pe acest sector de drum va fi permisă în intervalul orar 7.00 – 19.00 pentru categoriile de autovehicule cu masă totală ≤ 3,5 tone.

Pe timpul nopții circulația este interzisă, din cauza traseului dificil și pentru evitarea oricăror pericole. Rugăm participanții la trafic să respecte indicatoarele şi semnalizările rutiere existente, precum și să adapteze viteza la condițiile traseului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.