Prins conducând beat o automacara, a încercat să mituiască polițistul

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Arad au prins în flagrant delict un localnic în timp ce încerca să dea mită 250 lei unui agent de poliţie din Lipova, pentru a nu-i întocmi dosar penal după ce l-a prins conducând sub influența alcoolului o automacara.

Concret, în dimineața zilei de 16 septembrie, polițistul care supraveghea traficul rutier în zona liceului din Radna a observat că șoferul unei automacarale ce se deplasa pe sensul de circulație Arad – Deva nu a oprit la trecerea de pietoni, deși se impunea acest fapt.

„Polițistul a pornit în urmărirea automacaralei și a reușit oprirea acesteia și verificarea documentelor, ocazie cu care, după testarea șoferului cu aparatul etilotest a constatat că prezenta o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Lipova pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În intervalul de timp de la oprirea autovehiculului și până la unitatea medicală, conducătorul auto i-a oferit în repetate rânduri polițistului suma de 300 de lei și „motorină”, pentru a-l „ierta” și a nu-i întocmi dosar penal pentru fapta săvârșită. Agentul de poliție a refuzat categoric oferta și, în conformitate cu obligațiile legale, a sesizat S.J.A. Arad cu privire la situația de fapt descrisă mai sus”, informează DGA.

La scurt timp, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în urma căreia procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de conducătorul auto, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.