Proiecte CCIB pe piaţa turkmenă

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) va colabora, în continuare, cu Ambasada Republicii Turkmenistan în România, în vederea derulării în condiţii optime a proiectelor sale, ce vizează dezvoltarea relaţiilor economice ale companiilor bucureştene cu parteneri din această ţară. Aceasta a fost una dintre concluziile întâlnirii de lucru pe care Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, a avut-o recent cu Excelenţa Sa Shohrat Jumayev, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al acestei ţări în România.

Principalele obiective ale întrevederii au vizat evaluarea rezultatelor misiunii economice pe care CCIB a organizat-o în Turkmenistan, cu sprijinul Ambasadei acestei ţări la Bucureşti, precum şi stabilirea etapelor de urmat în vederea operaţionalizarii proiectului CCIB vizând deschiderea la Ashgabat a unei repezentanţe a Camerei bucureştene, dublată de o expoziţie permanentă cu produse realizate în România.

“În deschiderea întâlnirii, preşedintele CCIB a realizat un scurt bilanţ al misiunii economice, reliefând faptul că în cadrul întâlnirilor de afaceri cu partenerii turkmeni – atât din sfera publică, cât şi din cea guvernamentală – s-au conturat proiecte cu şanse reale de finalizare în domeniul energetic, al industriei petrolului, gazelor şi resurselor minerale, aeronautic, transportului feroviar, medical şi al construcţiilor”, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea CCIB.

De asemenea, Sorin Dimitriu a vorbit despre interesul manifestat de oficialii turkmeni pentru colaborarea în domeniul universitar, precum şi pentru transferul de bune practici în domeniul privatizării.

Excelenţa Sa Shohrat Jumayev a apreciat implicarea Camerei bucureştene pe piaţa turkmenă şi a exprimat întregul său sprijin pentru ca proiectele CCIB să devină realitate, în beneficiul comunităţilor de afaceri din cele două ţări. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.