Proiectele de infrastructură pentru Euro 2020, analizate la MT

Proiectele de infrastructură necesare desfășurării Campionatului european de fotbal – Euro 2020 au fost analizate, în 10 februarie, la sediul Ministerului Transporturilor, de ministrul Lucian Bode, cu toți factorii implicați.

Au fost prezenți fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu, în prezent consilier al prim-ministrului Ludovic Orban, precum și chestorul Ioan Buda – șeful Poliției de Frontieră, a conducătorilor CFR Infrastructură și Aeroportului Internațional Otopeni.

Au fost trecute în revistă stadiile și evoluțiile proiectelor: linia de cale ferată Gara de Nord – Otopeni, reabilitarea Rotondei și a Corpurilor A și B ale Aeroportului Băneasa.

Managerii celor două companii care se află sub autoritatea ministerului au dat asigurări că lucrările se desfășoară conform graficelor asumate împreună cu antreprenorii, „astfel încât ne mai existând niciun impediment de natură administrativă lucrările sunt în graficul de execuție”, se arată într-un comunicat al MT.

Printre alte teme de discuție s-a aflat și capacitatea de transfer în ceea ce privește controlul de securitate și imigrare a pasagerilor ce tranzitează Aeroportul Otopeni, atât pe fluxul de sosiri cât și pe cel de plecări.

„Am vrut să aflu, de la toți cei implicați în realizarea proiectelor de infrastructură, care este stadiul acestora și să le transmit celor implicați că este în joc onoarea noastră, ca români. Trebuie să ne respectăm angajamentele pe care le-am luat noi, ca țară, astfel încât șă demonstrăm, încă o dată, că avem cuvânt și în cazul în care dorim să găzduim și alte competiții sportive să le organizăm la standardele solicitate de către forurile internaționale. Suntem cu plățile la zi, bariere administrative nu mai există și cred că, ceea ce și-au asumat toți decidenții, poate fi respectat. Sunt obiective ce vor fi folosite și după terminarea EURO 2020 și vor contribui la gradul de creștere a mobilității urbane în București. Le-am transmis tuturor că voi verifica personal aceste obiective, atât din teren, cât și cu situațiile pe masă, și voi lua măsurile care impun, de câte ori este necesar”, a declarat Lucian Bode, la finalul discuțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.