Protest spontan pe DN1A

Cărăușii au protestat, pe 7 mai, din cauza restricției generate în zona Azuga, de podul peste pârâul cu același nume, pe care autoritățile au anunțat că îl vor reface într-o perioadă de 6 luni, considerată inacceptabilă de transportatori. Alături de infrastructură, cărăușii au adus în prim plan problema diurnelor, încă nerezolvată.

sursa foto: FORT

Acțiunea spontană de protest a avut loc, înainte de a fi afectată structura de rezistență a podului de peste râul Azuga (cu o lungime de 11 metri), tocmai pentru a fi găsită o soluție mai bună.

sursa foto: FORT

Protestatarii au atras atenția asupra problemelor pe care le va ridica devierea traficului greu (de peste 7,5 t) pe un drum de o categorie inferioară, cu segmente, care implică riscuri serioase de siguranță pentru participanții la trafic, ținând cont că în zona serpentinelor sunt porțiuni, fără semafoare sau indicatoare, unde nu pot trece 2 camioane, unul pe lângă celălalt. Acțiunea de protest nu s-a dorit decât un semnal de alarmă adresat autorităților, fără a crea niciun fel de disconfort participanților la trafic.

 

Restricții până în decembrie

Reamintim, CNAIR a instituit restricții de circulație pe DN1 la km 135, pentru vehiculele cu MTMA peste 7,5 tone (cu excepția celor destinate exclusiv transportului de persoane) până pe 16 decembrie, pentru a permite execuția lucrărilor de reabilitare a podului peste pârâul Azuga, în județul Prahova.

sursa foto: FORT

În acest sens, circulația între Ploiești și Brașov, este deviată pe DN1A, pe ambele sensuri, pe traseul DN1-DN1A Centura Ploiești–DN1A–Intersecția DN1A cu DN1 Săcele.

„Decizia instituirii acestor restricții a fost luată în urma colaborării dintre CNAIR, Poliția Rutieră, autoritățile publice locale și asociațiile profesionale în domeniul transporturilor rutiere”, a precizat CNAIR.

Sursa foto și video: FORT România

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.