Protocol ARILOG – USER

Asociația Română de Logistică și Uniunea Societăților de Expediții din România au semnat, în luna iulie, un acord prin care își asumă proiecte comune, care își propun dezvoltarea activităților de logistică, transport și expediții de mărfuri la nivel național. Ce cuprinde, însă, lista de priorități?

Marius Cae, președinte USER, și Daniel Preda, președinte ARILOG

Ne aflăm într-o perioadă în care forța de muncă reprezintă, fără îndoială, unul dintre principalele hopuri pe care companiile din domeniu trebuie să le treacă, iar pregătirea viitorului este, în acest context, cu atât mai importantă. De aceea, asociațiile vor colabora, în mod activ, pentru dezvoltarea competențelor studenților, masteranzilor și profesioniștilor care își desfășoară activitatea în transport, expediții sau logistică.

Un punct important pe agenda comună constă, de asemenea, în organizarea și promovarea cursurilor de Expeditor Internațional, absolvenții primind o diplomă eliberată de FIATA (Federația Internațională a Societăților de Expediții), unde USER este înregistrată ca membru. În același timp, vor fi evaluate și certificate competențelor membrilor celor două organizații în domeniile logistică și supply chain, de către ARILOG, prin eliberarea diplomelor de certificare nivel Junior și nivel Senior, în colaborare cu ELA (European Logistics Association) și ECBL (European Certification Board for Logistics).

Condiții generale pentru serviciile din domeniu

În paralel, vor fi elaborate și adoptate condițiile generale de servicii ale operatorilor de logistică, firmelor de expediții sau comisionarilor vamali.

Marius Cae, președinte USER, și Daniel Preda, președinte ARILOG

Reprezentanții companiilor membre ale celor două asociații vor participa la evenimentele organizate de fiecare dintre cele două părți, pentru a face schimb de experiență și a aduce în discuție probleme și soluții practice apărute în activitatea lor. Bineînțeles, cele două asociații au în vedere inclusiv organizarea unor evenimente în parteneriat, pentru promovarea bunelor practici în logistică, transport și expediții.

Programe de cercetare și interpelări la autorități

Părțile vor dezvolta împreună programe de cercetare și studii de piață, care vor viza segmentele de logistică, transport și expediții de mărfuri, astfel încât, la nivel național, să existe o cunoaștere mai bună a pieței și a nevoilor acesteia.

Nu va lipsi schimbul de informații, nici editarea de publicații, newsletter-e, comunicate de presa sau articole.

Iar, pentru că unul dintre principalele obiective ale unei asociații este acela de a-și reprezenta membrii, ARILOG și USER își propun intervenții comune la autorități, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă firmele de expediții, de servicii conexe, de logistică, precum și comisionarii în vamă.

ARILOG și USER vor constitui un grup comun de lucru, care va hotărî asupra modului de colaborare, va pregăti și va propune programe de activități, cu responsabilități și termene de realizare.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.