RAR: Mii de piese pentru frânele camioanelor și autobuzelor, găsite fără acte

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) din Departamentul Supraveghere de Piață au identificat aproximativ 2.000 de garnituri de fricțiune utilizate în sistemul de frânare al camioanelor și autobuzelor.

Piesele, de altfel vitale pentru siguranța în trafic, erau depozitate într-o locație de la periferia Capitalei și urmau să fie comercializate pe piața auto de nișă.

Componentele nu erau omologate internațional în conformitate cu regulamentele europene, fiind interzise de la vânzare și utilizare în toate țările UE.

Valoarea totală a pieselor este de aproximativ 57.000 euro.

Amenda aplicată operatorului economic asupra căruia au fost găsite piesele este de 5.000 de lei.

piese auto, rar

Produsele neconforme descoperite de inspectorii R.A.R. au fost oprite definitiv de la comercializare. Distrugerea produselor respective se va efectua sub stricta supraveghere a inspectorilor Registrului Auto Român, în termen de 30 de zile.

piese auto, depozit

Registrul Auto Român face sistematic astfel de controale, scopul fiind de a elimina de pe piață produsele neconforme care, odată folosite pe vehicule, pot fi cauza unor accidente grave.

piese auto neomologate, depozit

Deși comercializarea pieselor neconforme nu mai este un fenomen în România, datorită controalelor frecvente ale Registrului Auto, totuși încă există pe piață operatori economici care nu respectă prevederile legale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.