Răzvan Cuc, propus din nou ministrul Transporturilor

Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor în guvernele Grindeanu și Tudose, este propus de premierul Viorica Dăncilă să revină în această funcție, iar Daniel Suciu să fie numit vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în 19 februare că va trimite propunerile preşedintelui Klaus Iohannis și că speră să fie acceptate. “Răzvan Cuc nu a fost schimbat, a demisionat în toamna lui 2017. Toți am considerat că e foarte bine ca lucrurile să fie luate din mers, iar când ne-am propus investiții în infrastructură, să avem pe cineva care cunoaște ministerul și poate prelua lucrurile din mers. Are experiență, a mai fost ministru al Transporturilor”.

Întrebată ce va face dacă șeful statului îi va respinge și aceste propuneri, după ce i-a respins de trei ori pe Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu, premierul a spus: “Plec de la ideea de bună credință. Ar fi dezastruos pentru imaginea României și pentru președinția rotativă. Plec de la ideea că suntem cu toții responsabili și va accepta propunerile. Cred că Daniel Suciu îndeplinește criteriile. Cred că are și experiența, și expertiza necesară.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este mulțumit de activitatea lui Răzvan Cuc: “A avut un mandat foarte bun, a fost forțat să-și dea demisia, a deblocat foarte multe lucruri blocate. Eu am mare încrede în capacitatea lui de a conduce ministerul Transporturilor”.

Dragnea a mai spus că premierul Dăncilă “nu a agreat propunerea unei restructurări a Guvernului”. “Nu e cazul acum, nu e niciun motiv serios”, a adăugat el.

Viorica Dăncilă a argumentat și ea: “Deținem președinția rotativă și trebuie să dăm dovadă de multă responsabilitate. Cred că trebuie să continuăm și în timpul președinției nu trebuie să avem o restructurare”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.