Șantierul Podului Giurgiu-Ruse, pe final. Galerie foto

buse-pod-2Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, s-a deplasat sâmbătă, împreună cu reprezentanții CNADNR, la șantierul podului de la Giurgiu-Ruse, unde s-a asigurat ca “lucrările care au mai rămas de executat crează un disconfort cât mai mic șoferilor”, potrivit CNADNR.

Șantierul este aproape de final iar circulația rutieră s-a deschis pe ambele sensuri, după 1 an de la debutul lucrărilor.

Lucrarile la partea carosabila au fost finalizate. Trebuie doar sa fie trasate marcajele.
Va ramane un singur punct de lucru mobil, care se va muta periodic pentru a minimiza disconfortul soferilor. Acesta va executa lucrari de sablare si vopsitorie a tablierului metalic, precizează CNADNR.

Este prima reabilitare majora de la darea in folosita a Podului de la Giurgiu, in 1954.

Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul a fost încheiat pe o perioada de 16 luni, investiția fiind finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 – 2013.

„Din cele 16 luni, 2 luni reprezintă perioada de proiectare, care s-a încheiat la sfârșitul lunii ianuarie 2015. Precizăm că lucrările de reabilitare urmează a fi finalizate în primul trimestru al anului 2016”, menţiona anul trecut CNADNR.

Magda SEVERIN

Foto: CNADNR

pod pod giurgiu-ruse pod giurgiu 5 pod giurgiu 4 pod giurgiu 3 pod giurgiu 2 pod giurgiu 1 lucrari pod giurgiu 1 lucrari pod giurgiu buse buse pod buse pod 2

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.