Reguli noi privind accesul camioanelor pe teritoriul Ungariei

Autoritățile pentru Transporturi din Ungaria și România au purtat o corespondență, în ultimele zile, referitoare la modul în care vehiculele de transport mărfuri pot tranzita teritoriul Ungariei și timpii de staționare la punctele de fronteră și pe teritoriul acestei țări.

Din cauza restricțiilor privind traficul de mărfuri la frontiere pe fondul pandemiei cu coronavirus (COVID-19), s-au format cozi mari la punctele de frontieră ale Sloveniei cu Italia, Croația și Ungaria.

 
Traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei, stațiile la care autovehiculele de orice tip pot fi alimentate, parcările unde se poate staționa, precum și punctele de frontieră care pot fi utilizate. ATENȚIE: Traseele respective NU sunt accesibile cetățenilor / transportatorilor sosiți în Ungaria din ITALIA, nici celor care au tranzitat ITALIA!
Prevederile intră în vigoare începând din 14 martie, ora 21.00.
 
Iată concluziile:
 

Corpurile Operaționale (de pe teritoriul Ungariei) responsabile de implementarea măsurilor de protecție împotriva infecției cu coronavirus au luat următoarea decizie:

În cazul în care conducătorul auto nu este în posesia unui certificat medical cu valabilitatea de cel mult 4 zile, care să ateste faptul ca acesta nu este infectat cu coronavirus, autovehiculele românești care așteaptă la frontiera ungară-slovenă pot tranzita Ungaria în următoarele condiții:

  • trecerea frontierei dintre Slovenia şi Ungaria este posibilă zilnic, între orele 21.00 şi 24.00; 
  • la fiecare zece minute, pot intra 15 autovehicule în frontiera dintre Ungaria si Slovenia, tranzitarea Ungariei făcându-se fără un vehicul de asistenţă (de însoțire); la bordul autovehiculului se va afla numai conducătorul vehiculului, nimeni altcineva nu-l poate însoți.
  • el va utiliza numai ruta desemnată de autoritățile ungare despre care conducătorul auto va primi instrucțiuni în frontieră;
  • opririle sunt posibile numai in locurile desemnate în instrucțiuni;
  • se dorește ca autovehicule respective sa părăsească teritoriul Ungariei până la ora 6.00 a.m., ziua următoare.

Transportatorii trebui să transmită în fiecare zi, inclusiv sâmbătă şi duminică, pe adresa de e-mail: ediu@mt.ro sau pe grupul dedicat WatsApp, până la ora 20.00, ora României, lista cu următoarele date ale autovehiculelor respective:

– locul de intrare în Ungaria; 

– numărul de înmatriculare al autovehiculului respectiv; 

– numele / prenumele conducătorului auto;

– timpul – ora si minutul la care conducătorul auto intenționează să intre în frontiera ungară. 

Autoritățile ungare vor prelucra, într-o maniera rapidă, aceste autovehicule la frontiera dintre Ungaria și România.    

Autoritățile române vor acorda, de asemenea, prioritate acestor autovehicule în momentul intrării lor pe teritoriu României.

Direcția Transport Rutier a Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) face următorul apel către transportatori:

„Vă rugăm să respectați cu strictețe cerințele menționate de autoritățile competente ungare, inclusiv ordinea de intrare în frontieră; trebuie să realizăm că e o măsura benefică pe care partea ungară a luat-o pentru sprijinirea noastră. Vom solicita, totodată, autorităților competente de frontieră din România, să trateze, cu maximă prioritate, autovehicule care fac obiectul dispoziției de mai sus. Pentru orice detalii, telefonul 0213196104 vă stă la dispoziție, zilnic, inclusiv sâmbătă și duminică, de la ora 08.30″.

Ministerul român al Afacerilor Externe informează că, în urma declarării epidemiei de coronavirus în Republica Slovenia, autoritățile au închis traficul la granița sloveno-italiană, inclusiv pentru transportul de marfă.
 
Totodată, Guvernul de la Budapesta a decretat stare de urgență, cu interzicerea intrării în Ungaria a tuturor cetăţenilor străini (nemaghiari) care vin din zonele de risc, inclusiv din Italia, indiferent dacă posedă sau nu Certificat SARS-CoV-2 (COVID-19)-Negativ.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.