Rezultatele în România ale acțiunii TISPOL „Alcohol&Drugs”

Poliţiştii români au desfășurat o acţiune la nivel naţional, în perioada 9 – 15 decembrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, pentru reducerea victimelor din accidente rutiere produse pe fondul conducerii mașinilor de către șoferi aflați sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, denumită generic „Alcohol&Drugs” și desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL, pentru anul 2019.

Operațiunea, coordonată de TISPOL (Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere), a implicat ofițeri din toate țările membre, care au efectuat controale cu alcoolteste și teste de droguri la orice oră din zi și din noapte.

Acțiune TISPOL pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați

Poliţiştii români au oprit și verificat șoferii tuturor autovehiculelor şi au constatat 723 de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. 

Totodată, au fost reținute 805 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului (2.029 pentru nerespectarea altor norme rutiere).

Au fost întocmite dosare penale pentru 307 conducători auto care conduceau sub influența alcoolului și pe numele a 14  șoferi sub influența substanțelor psihoactive (alte  366 de infracțiuni au vizat alte încălcări la regimul rutier).

Pentru alte nereguli la regimul rutier au fost aplicate 27.854 de sancțiuni contravenționale.

Exemple:

În dimineața de 10 decembrie, un bărbat a fost depistat în trafic, în Piatra Neamț, conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (rezultat pozitiv cannabis). Un alt bărbat a fost depistat la volanul unui autoturism, conducând în municipiul Arad, sub influența substanțelor psihoactive (rezultat pozitiv THC-5).

Le-au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În trafic, în județul Bihor, un alt bărbat conducea un autoturism, având permisul de conducere anulat, iar în urma testării cu aparatul alcooltest marca Drager a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiindu-i întocmit și dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.