Rovana Plumb, respinsă de la funcția de comisar european pentru Transporturi

Rovana Plumb nu va fi comisar european pentru Transporturi, după ce a fost respinsă, în 26 septembrie, de Comisia Juridică a Parlamentului European.

Ea a primit doar 6 voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă”, în iar doi europarlamentari s-au abținut. 

Rovana Plumb, a fost audiată în Comisia JURI pentru a da explicații despre două împrumuturi pe care le-a luat și nu le-a scris în declarația de avere trimisă la Bruxelles.

Unul dintre împrumuturi este de 800.000 de euro, pe care aceasta l-a luat de la o bancă în anul 2014, cu scadență în 2030, pentru a-și construi o casă.

Al doilea împrumut este în valoare de 800.000 de lei, iar ea a susținut că a primit bani de la o persoană fizică, Elena Loghin, pentru campania electorală pentru europarlamentare – în urma căreia a fost aleasă, pe lista PSD.  

Membrii Comisiei juridice din PE au constatat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă Parlamentului European.

Comisia JURI a decis că Rovana Plumb „se află în conflict de interese irevocabil”. 

Fiind respinsă de Comisia Juridică, Rovana Plumb nu poate ajunge la audierile din comisia de specialitate – Transporturi, în cazul său – și nici la votul final din plenul Parlamentului.

Astfel, România trebuie să trimită o nouă propunere de comisar european. 

Amintim că Rovana Plumb fusese acceptată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european – la portofoliul Transporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.