Rovana Plumb s-a întâlnit cu ministrul bulgar al Transporturilor

Rovana Plumb, ministrul interimar al Transporturilor din România, a avut o întrevedere în 5 februarie cu Rossen Jeliazkov, ministrul transporturilor, tehnologiei informaționale și comunicațiilor din Republica Bulgaria.

La întâlnirea ce a avut locla invitația părții române, au participat secretarii de stat Dragoș Titea și Ion Iordăchescu, precum și Ambasadorul Republicii Bulgaria în România,  E.S. Todor Ivanov Churov.

“Cu această ocazie, demnitarii au efectuat o evaluare a stadiului actual și perspectivelor relațiilor bilaterale din domeniul transporturilor, în contextul desfășurării celei de-a 5-a Ședințe Comune a Guvernului României și Guvernului Republicii Bulgaria (Reuniunea Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria), preconizată a avea loc la București în data de 22 februarie 2019, reiterând interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a cooperării şi intensificarea contactelor bilaterale”, precizează MT.

Părţile au avut ca teme de discuţie  două proiecte prioritare: asigurarea condiţiilor minime de navigaţie  pentru desfăşurarea acesteia în siguranţă pe toată perioada anului și analiza privind construcția unui nou pod peste Dunăre fiind stabilite de comun acord măsuri pentru aprofundarea acestor discuții în cadrul unui mecanism de colaborare bilateral.

De asemenea, s-a convenit asupra conducerii acestei structuri, componenței și mandatului acesteia, inclusiv adoptarea și monitorizarea unui plan de acțiuni pentru cele două obiective.

Cele două proiecte prioritare vor fi discutate în cadrul formatului oferit de cea de-a 5-a Ședință Comună a Guvernului României și Guvernului Republicii Bulgaria (Reuniunea Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.