Salvați transportatorii expres, cu autoutilitare sub 3,5 tone!

În contextul în care companiile care fac transport expres par a nu fi fost prinse în strategia autorităților privind transportul, în această perioadă, mai mulți operatori încearcă tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele ramurii. Ei atrag atenția asupra importanței scoaterii în evidență a unor date care să releve importanța domeniului. Este motivul pentru care invită toți actorii din această piață să completeze, până în 20 martie, un scurt formular. 

Fiecare formular completat reprezintă un pas important pentru ca furnizorii de transport expres să fie luați în seamă. Până în acest moment, au completat chestionarul 114 companii, reprezentând un parc de aproximativ 1.000 de vehicule și având peste 1.250 de angajați.

Iată mesajul grupului de companii care încearcă, în acest moment, să atragă atenția asupra domeniului, către colegii de breaslă. 

„În contextul pandemiei COVID-19, la inițiativa mai multor companii de transport în regim expres, cerem ca setul de măsuri care va intra în vigoare pentru sprijinirea transportatorilor să includă toți transportatorii, inclusiv pe cei cu autoutilitare de 3,5 t MMTA și sub 3,5 t MMTA.

Aceștia desfășoară activități de transport marfă, în baza aceluiași cod CAEN, suferind în urma impunerii restricțiilor prezente și viitoare de pe continentul european.

E nevoie ca toți transportatorii rutieri români să beneficieze în egală măsură de tot sprijinul pe care statul român îl poate acorda. În condițiile distanței dintre locațiile de producție și cele de consum, blocarea transportului va determina blocaje în tot ciclul de aprovizionare.

Avem nevoie de această inventariere a firmelor din transportul expres și a angajaților lor pentru a arăta Guvernului României impactul pe care această criză l-ar avea. Estimarea trebuie făcută în funcție de mărimea flotei din domeniul transportului expres și numărul de locuri de muncă afectate de această criză.

Este esențial să trimiteți răspunsul dumneavoastră până în data de 20 martie 2020.”

Formularul poate fi completat accesând link-ul: https://www.kefren.ro/petitiecovid19/

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.