Sarabanda inchiderii si deschiderii drumurilor

CNADNR ne ofera de doua zile o sarabanda a inchiderilor si deschiderilor de drumuri nationale, incluzand si Autostrada Soarelui, cea mai afectata de ninsoarea viscolita. Restrictiile de circulatie se modifica aproape de la o ora la alta, atat din cauza schimbarii conditiilor meteo, cat si a operatiunilor de deszapezire. CNADNR spune ca intrerupe si reia circulatia in mod ordonat, dupa stabilirea unor rute alternative. In plus, se iau in considerare si conditiile de trafic de pe drumurile judetene, astfel incat masinile sa nu se trezeasca fara alternativa de intoarcere sau de adapostire in caz ca ajung la un drum national inchis. Cine a renuntat la calatorii a fost norocos, insa soferii de TIR-uri au inca viata grea, desi Politia Rutiera face eforturi sa insoteasca si sa dirijeze coloanele de autotrenuri spre destinatie sau spre zonele refugiu.

Duminica dimineata s-a redeschis circulatia pe mai multe drumuri nationale, astfel incat numai 8 aveau interdictie de circulatie, dupa ce vineri seara fusesera inchise nu mai putin de 30 de drumuri si autostrazile A1 si A2.

Sambata a inceput seria inchiderilor si deschiderilor, aproape din ora in ora, astfel incat peste 15 drumuri au trecut prin astfel de operatiuni. Pana la urma au ramas inchise 17 drumuri nationale si Autostrada Soarelui, iar pe alte 7 drumuri s-a instituit restrictie de tonaj (peste 7,5 tone). Traficul din sudul si sud-estul tarii a fost cel mai afectat de polei, viscol si ninsori.

Duminica la pranz erau din nou 15 drumuri inchise, cu 7 mai multe decat dimineata, plus A2 pe tronsonul Bucuresti – Lehliu, iar meteorologii anuntau deja instituirea, de la ora 18.00, de Cod Portocaliu de ninsori si viscol in sudul si sud-estul tarii.

Trafic reluat pentru TIR-uri pe DN 5 Bucuresti-Giurgiu

Traficul pe DN 5 Bucuresti – Giurgiu a fost redeschis temporar pentru TIR-uri si sambata, si duminica, astfel incat siruri intregi de autotrenuri, insotite de echipaje ale Politiei Rutiere, au putut ajunge pana la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, spre Bulgaria. Vama este deschisa, dar nu se stie pana cand, deoarece nici Bulgaria nu este ocolita de ninsori.

Autoritatile de frontiera sunt in continuare pregatite pentru caderi de zapada si, daca va fi nevoie, va fi suplimentat personalul, anunta purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu-Ruse, Bulgaria, Mihaela Simion.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, le-a prezentat prefectilor situatia din tarile vecine: in Ungaria este Cod Rosu, iar in Serbia si Bulgaria Cod Galben, si a aratat ca trebuie sa existe o comunicare privind o eventuala blocare a traficului la frontiera.

Drumuri cu circulatia inchisa, duminica la pranz:

 1. A2, Bucuresti – Lehliu;
 2. DN 1D, Albesti – Urziceni;
 3. DN 22, Ramnicu Sarat – Baile;
 4. DN 23A, Gologanul – Corasti;
 5. DN 23B, Maicanesti – Ciorasti;
 6. DN 2C, Costesti – Slobozia;
 7. DN 2N, Bogza – Jitia;
 8. DN 2R, Jitia – Vintileasca;
 9. DN 2B Buzau -Vizireni;
 10. DN 11A Onesti – Podu Turcului
 11.  DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa
 12. DN 23 Focsani – Braila
 13. DN 2L Tisita – Panciu
 14. DN 24 Tecuci – Tisita
 15. DN 2 Focsani – Buzau

Drumuri cu restrictii de circulatie:

 1. DN 10, Magura – Siriu, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone;
 2. DN 5B Ghimpati – Giurgiu, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone;
 3. DN 2, Bucuresti – Urziceni – Buzau, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone;
 4. DN 3A, Lehliu – Fetesti, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone;
 5. DN 73C Curtea de Arges – restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone;
 6. DN1 Comarnic – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone;
 7. DN 1A Valenii de Munte – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone;
 8. DN 71 Fieni – Sinaia, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone;
 9. DN 2 Maracineni – Ramnicu – Sarat, pentru vehicule mai mari de 3,5 tone.

Ploaia a spalat antiderapantul

Politia Rutiera se afla in continuare pe teren, cu echipaje la toate intrarile drumurilor nationale. Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, ploaia a spalat de dimineata materialul antiderapant, astfel ca in sudul si sud-estul tarii sunt de asteptat si alte inchideri de drumuri nationale.

Pe A1 Bucuresti – Pitesti carosabilul este acoperit cu un strat subţire de zapada (maxim 1 cm), in amestec cu material antiderapant.

Pe A2, pe tronsonul deschis circulatiei Lehliu-Gara – Cernavoda se circula in conditii de lapovita si ninsoare (carosabilul intre kilometrii 64-144 este acoperit cu un strat subtire de zapada, in amestec cu material antiderapant, iar intre kilometrii 144-160 carosabil umed).

Precizam ca decizia restrictiilor de trafic se ia de catre administratorul drumurilor, adica de CNADNR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.