Schneider Electric, scor record în Topul 100 al celor mai sustenabile corporații din lume

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei şi automatizări, a fost recunoscut din nou drept una dintre cele mai sustenabile corporaţii din lume, ocupând locul 12 în clasamentul general şi prima poziție în industria sa.

Acesta este al patrulea an consecutiv în care Grupul se clasează printre primele 15 corporaţii potrivit indexului de sustenabilitate realizat de Corporate Knights, o companie canadiană de media și consultanță pentru investiții.

Clasamentul este prezentat în fiecare an în cadrul Forumului Economic Mondial din Davos.

Companiile care sunt incluse în topul Global 100 au înregistrat cele mai bune performanţe de dezvoltare sustenabilă în sectorul lor de activitate şi au fost selectate dintr-o bază iniţială de 4.353 de companii listate, cu o capitalizare bursieră mai mare de 2 miliarde de dolari americani (USD) la 1 octombrie 2015.

Topul Global 100 este stabilit pe baza a 12 indicatori cantitativi de sustenabilitate, inclusiv suma veniturilor companiei realizate pe unitatea de energie consumată, de exemplu.

 “Cu un scor general care a crescut la 70,5% în 2016, față de 68,4% în 2015, am obţinut cel mai bun rezultat al nostru în topul Global 100, clasându-ne pe locul 1 în sectorul nostru şi demonstrând astfel angajamentul companiei de a poziţiona dezvoltarea sustenabilă în centrul strategiei sale. În același timp, faptul că am coborât cu trei locuri în clasamentul general reprezintă o dovadă că standardele globale au crescut, ceea ce ne încurajează pe toți să creștem și mai mult eforturile în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă”, a comentat Jean-Pascal Tricoire, Preşedinte & CEO Schneider Electric.

Schneider Electric este inclusă în mai mulți indici importanți de măsurare a sustenabilităţii, cum sunt CDP A-List şi Climate Disclosure Leadership Index, Indicele de Sustenabilitate Dow JonesTM şi World’s Most Ethical Companies©.

Aceste clasări întăresc angajamentul Grupului, care îşi măsoară trimestrial, începând cu anul 2005, eforturile în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă cu ajutorul propriului barometru Planetă & Societate.

Mai mult, în noiembrie anul trecut, Schneider Electric şi-a asumat 10 noi angajamente, ca parte a Conferinţei de la Paris pe tema modificărilor climatice (COP21), legate de produsele şi soluţiile sale, precum și de departamentele de cercetare și dezvoltare (R&D) şi de aprovizionare, astfel încât compania şi eco-sistemul său să prezinte în următorii 15 ani un bilanț neutru de carbon .

Topul Global 100 este recunoscut drept cel mai bun clasament general din lume datorită relevanţei, informaţiilor, credibilităţii sale şi metodologiei convingătoare, conform Branding Institute. Clasamentul se găseşte în ediţia de iarnă din 2016 a Corporate Knights, revista pentru un capitalism curat.  

Schneider Electric (www.schneider-electric.com) este specialistul mondial în managementul energiei şi automatizări. Realizând venituri din vânzări de 25 de miliarde de euro în anul fiscal 2014, cei 170.000 de angajaţi deservesc clienţi din 100 de ţări, ajutându-i să-și optimizeze consumul de energie şi operaţiunile.

De la simple întrerupătoare la sisteme operaţionale complexe, tehnologia, soluțiile software şi serviciile noastre îmbunătăţesc modul în care clienţii noştri gestionează şi automatizează operaţiunile. Tehnologiile noastre interconectate remodelează industriile, transformă oraşele şi îmbogăţesc vieţile utilizatorilor. La Schneider Electric,  viziune se numeşte Life Is On.

Citiţi aici The Global 100 Most Sustainable Corporations Index on Corporate Knights website.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.