Șeful DRDP Timișoara, audiat la DNA într-un dosar de corupție

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timişoara, Cristian Ispravnic, s-a prezentat, în după-amiaza de 9 decembrie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Timişoara, pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie.

Audierea survine după ce procurorii DNA au efectuat, în dimineața de 9 decembrie – chiar de Ziua Internațională Anticorupție -, 5 percheziții la domiciliile unor suspecți – parlamentarii PSD Ioan Chisăliţă, Dorel Căprar și Florin Tripa, dar și la sediile DRDP Timiș și al Organizației PSD Arad.

La intrarea în sediul DNA Timişoara, Cristian Ispravnic a declarat că nu ştie pentru ce a fost chemat de anchetatori. „Nu ştiu încă nimic. Nu pot să fac declaraţii, pentru că este un dosar în curs”, a spus Cristian Ispravnic, asaltat cu întrebări de jurnaliști.

Înaintea lui Ispravnic a fost audiat, timp de peste două ore, senatorul PSD de Timiș, Ioan Chisăliţă. Acesta a declarat presei, la ieșire: “Nu am nicio legătură. Ce am avut de declarat, am declarat. Am fost doar audiat”.

Florin Tripa, deputat PSD de Arad

Primul audiat a fost deputatul Florin Tripa, deputat PSD de Arad, care a spus, că a stat numai 20 de minute de vorbă cu procurorii, care l-au anunțat că este suspect de „trafic de influență, că aș fi favorizat numirea în funcție a unui domn la DRDP Timișoara”. El a precizat că procurorii au descins la el acasă la ora 6.00, dar el plecase deja la aerop

ort, pentru a veni la București la Parlament. „Nu eram acasă, eram în aeroport. M-a sunat soţia să îmi spună, iar eu m-am prezentat imediat la DNA Timişoara. Precizez că acasă la mine nu a avut loc nicio percheziţie”, a arătat deputatul.

Dorel Căprar, deputat PSD de Timiș

Al treilea parlamentar se află încă în sediul DNA Timișoara, la ora transmiterii acestei știri, pentru audiere: Dorel Căprar – și el deputat PSD de Arad.

DNA precizează, într-un comunicat, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2016 – 2019”.

„În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II li s-ar fi pretins şoferilor de TIR diverse sume, drept mită, dacă se constata, la cântărirea camioanelor, că greutatea nu ar fi fost corespunzătoare reglementărilor sau documentelor de transport. Cuantumul mitei era de până la 100 de euro pe transport, iar o parte din bani se ducea la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.