Shell câştigă din nou licenţa pentru Berchem, cea mai mare staţie de alimentare cu carburanţi din lume

Shell Luxembourgeoise a anunţat astăzi câştigarea licitaţiei pentru operarea staţiei de alimentare cu combustibil Berchem, situată în Luxemburg. Guvernul luxemburghez a acordat companiei Shell o nouă concesiune pe durata a 10 ani, pentru ceea ce va fi din nou cea mai mare benzinărie din lume.

În cursul lunilor viitoare, staţia va fi renovată şi extinsă astfel încât călătoria clienţilor să fie cât mai plăcută.    

De la construirea sa în 1983 şi până în prezent, Berchem a fost o staţie Shell. În timp, restaurantul şi magazinul staţiei au crescut considerabil din punct de vedere al capacităţii şi al ofertei. Fiind cel mai mare punct de alimentare din lume, staţia Berchem este alimentată zilnic, în medie, cu 20 de cisterne de combustibil destinate celor aproximativ 25.000 de vizitatori locali şi internaţionali pe zi. Aceşti clienţi sunt, printre alţii, şoferi matori şi profesionişti din Franţa, Germania, Olanda. Belgia, România, Bulgaria, Polonia şi Ungaria.

Stația are o suprafață totală de 60.000 mp și dispune de 51 de pompe de carburant  (24 pentru camioane și 27 pentru autoturisme), plasate pe 21 de benzi  (12 CRT – vehicule de mare tonaj și 9 pentru autoturisme).

Odată cu reînnoirea contractului, Shell va demara un proces de renovare şi reconstrucție a staţiei astfel încât fiecare vizită a clienţilor să se transforme într-o adevărată experienţă. La parterul benzinăriei vor  fi amenajate un magazin Shell cu o patiserie Deli2go, care va oferi clienţilor sendvişuri proaspete, în timp ce aceştia vor putea cumpăra din magazin produse precum uleiuri de maşină, dulciuri şi băuturi. La etajul inferior, vor fi modernizate spaţiile pentru  toalete şi duşuri. La primul etaj va exista un spaţiu deschis unde Shell va dezvolta un concept unic în Luxemburg, care va integra o cafenea, unde se vor putea servi cafea şi produse de patiserie, şi un restaurant de tip fast-food pentru o gustare rapidă.

Staţia va suferi şi o „schimbare la faţă”, printr-o remodelare a exteriorului care va deveni mai atractiv pentru clienţi. În timpul lucrărilor de construcţie vor fi folosite cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte materialele de izolare, sistemul de iluminare şi ansamblul de uşi izolate termic. Pe lângă regândirea în ansamblu a staţiei, vor fi îmbunătăţite sistemele de semnalizare exterioare astfel încât clienţii să fie ghidaţi mai bine către punctele care îi interesează. Lucrările de renovare vor fi executate în lunile care urmează.

Staţia Berchem de alimentare cu carburanţi este situată pe autostrada E25/A3 în direcţia Luxemburg. Sunt disponibile o varietate de modalităţi de plată printre care şi cardul euroShell care este valabil în 22.000 de staţii Shell din Europa şi în alte staţii din 25 de ţări partenere, incluzând 40 de staţii în Luxemburg. Pe lângă tranzacţiile pentru combustibil, aceste carduri pot fi folosite pentru alte tipuri de servicii, precum plata taxelor de drum, serviciile de asistenţă rutieră, recuperarea TVA și acciza, precum şi pentru cumpărături în magazine.

Leonardo Menei, directorul Shell Luxembourgeoise, a declarat: “Suntem onoraţi de încrederea pe care guvernul din Luxemburg a acordat-o companiei Shell prin această reînnoire de contract pentru operarea celei mai mari staţii de alimentare din lume. Nu numai că suntem pregătiţi să deservim mai bine transportatorii şi şoferii de vehicule private, dar dorim ca fiecare vizită la Berchem  a clienţilor noştri să fie cea mai bună experienţă.”

Despre Royal Dutch Shell plc

Royal Dutch Shell plc este înregistrată în Anglia şi Ţara Galilor, are sediul la Haga şi este listată la bursele din Londra, Amsterdam şi New York.

Companiile Shell au operaţiuni în mai multe de 70 de ţări şi teritorii cu linii de business care includ explorarea şi producţia de petrol şi gaze; producţia şi vânzarea de gaze naturale lichefiate şi lichide din gaz; producerea, comercializarea şi transportul produselor din petrol; proiecte de energie regenerabilă. Detalii, la www.shell.com.

Despre euroShell Card

euroShell Card oferă o modalitate sigură şi eficientă pentru transportatori de a cumpăra carburanţi, de a plăti taxele de drum şi de a recupera TVA şi accize.

Serviciul de plată dezvoltat de Shell se bazează pe o experienţă de 50 de ani a companiei în sectorul de carduri pentru plata combustibilului şi este nucleul soluţiilor integrate pe care le oferă Shell în ceea ce priveşte serviciile şi gestionarea carburantului în timpul curselor. Soluţiile Shell de management al carburanţilor sunt concepute pentru a reduce consumul de combustibil al vehiculelor, administrarea financiară a timpului şi a costurilor de întreţinere ale vehiculelor, precum şi îmbunătăţirea protecţiei împotriva fraudelor.

Aceste servicii includ Shell Card Online, un sistem online de management al combustibilului, şi FuelSave Partner, varianta integrată de sisteme telematice pentru gestionarea flotelor şi a carburanţilor. Soluţiile Shell pentru servicii de drum includ recuperarea de taxe, plata taxelor de drum, asistenţă de service, spălarea şi parcarea vehiculelor. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi www.shell.com sau www.tsg-euroshell.ro

În România, cardurile euroShell sunt oferite de Transport Service Group (TSG) – agent exclusiv Shell în România. Detalii, la www.tsg-euroshell.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.