Sindicatele si patronatele cer reactivarea CES

Confederatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national i-au solicitat, joi, prim-ministrului Mihai-Razvan Ungureanu, fixarea unei intrevederi axate pe doua subiecte principale. Este vorba despre deblocarea activitatii Consiliului Economic si Social (CES), de la care sindicatele au lipsit in ultima vreme, si de necesitatea actualizarii rapide a OUG privind somajul tehnic, in scopul salvarii unui numar considerabil de agenti economici si pastrarea locurilor de munca aferente, se arata intr-un comunicat de presa.

Din partea patronatelor, comunicatul este semnat de Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (CONFIROM), Patronatul Roman (PR), Uniunea Generala al Industriasilor din Romania (UGIR-1903) si Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR), reunite in Uniunea Confederatiilor Patronale Independente din Romania (PATROROM), iar din partea sindicatelor de Confederatia Nationala Sindicala ‘Cartel ALFA’, Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – FRATIA, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), si Confederatia Nationala Sindicala MERIDIAN.

De la infiintarea Consiliului Tripartit pentru Dialog Social au avut loc pana acum trei inruniri, insa de la ultimele doua au lipsit sindicatele, care au refuzat sa se mai inalneasca cu premierul Emil Boc. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.