Supraveghere video: Seria AXIS P56, lansată

Axis Communications a lansat modelele P5635-E și P5624-E PTZ din seria AXIS P56,, ce pot fi folosite atât pentru supravegherea de exterior, cât şi de interior.

“Introducerea seriei AXIS P56 aduce cu sine un nou punct de referinţă în materie de raport calitate / preţ pentru camerele dome PTZ de clasă medie. Noile modele reprezintă alegerea optimă pentru majoritatea scenariilor de instalare în care sunt necesare camere PTZ”, a declarat Erik Frännlid, Director Product Management Axis.

AXIS P5635-E este adresată atât supravegherii de interior, cât şi de exterior, reprezentând o soluţie potrivită pentru monitorizarea eficientă a oraşelor. Camera foloseşte un senzor 1080p cu zoom optic 30x, cu care poate înregistra chiar şi cele mai fine detalii de la distanță. Datorită capabilităţii continue de Pan 360° (nu există niciun fel de obstacol mecanic), se poate realiza o repoziţionare rapidă a camerei, pentru o urmărire continuă a unui obiect sau a unei persoane.

AXIS P5635-E permite supravegherea atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Camera integrează tehnologia unică Wide Dynamic Range – Forensic Capture (120 dB) care permite realizarea unei înregistrări optime, chiar şi în zonele foarte luminoase sau întunecate. O altă funcție de menționat este stabilizarea imaginii, realizată prin Axis Electronic Image Stabilization.

Printre funcționalitățile inteligente încorporate în AXIS P5635-E se numără detecţia audio și funcţia Advanced Gatekeeper. Aceasta din urmă permite camerei să detecteze automat un obiect într-o zonă specificată şi să mărească cu ajutorul funcției zoom acea zonă, pentru captarea atenției operatorului. Alte funcționalități video inteligente pot fi descărcate pe cameră prin intermediul AXIS Camera Application Platform.

Camera suportă, de asemenea, detectarea de șocuri mecanice, putând să semnalizeze acţiunile de vandalism prin transmiterea unei alarme. Alte caracteristici ale AXIS P5635-E: audio two way, patru intrări/ieșiri configurabile pentru conectarea la dispozitive externe și un slot pentru card SD care asigură stocarea locală a înregistrărilor. Pentru alimentare camera poate folosi atât Power over Ethernet Plus (PoE+), cât și  alimentarea de la o sursă externă de 24V AC/DC.

AXIS P5624-E este o cameră ideală pentru supravegherea în mediul retail, atât în exterior, cât şi în interior. Dispune de un senzor 720p cu zoom optic 18x și integrează următoarele caracteristici şi funcţii: 360° pan continuu, funcţionalitate zi/noapte cu rezultate foarte bune – chiar şi în condiţii de slabă iluminare -, Wide Dynamic Range – Forensic Capture, 120dB, Advanced Gatekeeper, shock detection, PoE+ şi slot pentru card SD.

Din punct de vedere al instalării, seria AXIS P56 este compatibilă cu portofoliul de accesorii AXIS T91B pentru montarea pe perete, pe parapet sau pe tavan. Pentru camerele acestei serii se asigură suport printr-o bază largă de aplicații software de video management prin programul de parteneriat Axis Application Development Partner Program, AXIS Camera Station și, complementar, prin AXIS Camera Companion. Camerele includ, de asemenea, suport pentru: AXIS Video Hosting System și ONVIF pentru integrarea facilă a camerelor în sistemul de supraveghere.

Seria AXIS P56 este disponibilă din al doilea trimestru al anului curent, prin canalul de distribuție Axis.

Axis (www.axis.com) este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 1800 de angajați în 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 70.000 parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.