TAPA EMEA: Surprinzătoarea Indie!

În domeniul creșterii economice, toți ochii sunt ațintiți asupra Indiei și asupra continuei sale ascensiuni către elita celor mai mari economii ale lumii, survenită de la începutul mandatului primului ministru Narenda Modi, în 2014.

India nu a avut niciun an de scădere economică în acest secol și, având în vedere performanțele anului 2018, este de așteptat să depășească Marea Britanie și să devină a cincea mare economie a lumii. Iar acest lucru, așa cum a subliniat presa economică internațională, nu este vorba de o reflectare a Brexit-ului, ci un atribut al accelerării economiei indiene.

Din 2014, primul ministru Modi a prevăzut o creștere la o rată de 7% per an, propulsată de o populație de 1,3 miliarde de locuitori, de trei ori mai mare decât cea a Franței, Marii Britanii, Italiei și Braziliei la un loc. Deloc surprinzător, este o țară unde TAPA cunoaște o creștere importantă, având în vedere necesitatea de a proteja lanțurile logistice în dezvoltare ale acestei țări.

Pași pe drumul securității

2018 a fost un an memorabil, din acest punct de vedere, pentru TAPA. Programele de training pentru Cerințe de Securitate pentru Facilități (FSR) și pentru Transport (TRS) au înregistrat un număr copleșitor de noi participanți.

Mai multe companii indiene cu prezență globală și unele care se dezvoltă rapid peste granițe au participat la training-urile TAPA. Combinația de companii mici și mari devine din ce în ce mai evidentă cu fiecare sesiune de training. Și, de asemenea, nu este surprinzător faptul că ramurile indiene ale unor companii globale care sunt membre TAPA în alte regiuni devin membre și în India.

Datorită unor tehnici de marketing de succes pentru promovarea acestor training-uri, companiile indiene recunosc din ce în ce mai rapid certificarea TAPA ca fiind un element de valoare adăugată și faptul că aceasta îi învață lucruri utile pe angajații cheie din cadrul acestora. Datorită experienței, dublată de certificările menționate, acești specialiști au deschis calea pentru a deveni auditori pentru industria logistică, prin finalizarea celor trei niveluri de certificare TAPA.

Exemple concrete

În 2018, aproape 200 de persoane au finalizat sesiunile de training TSR și FSR în India, iar mai multe nume importante din industrie au devenit membre ale acestei organizații. Printre acestea se numără:

  • Reliance Industries, unul dintre cei mai mari operatori de rafinării din lume;
  • Flipkart, companie comercială mare;
  • Kotak Mahindra Bank;
  • Aeroportul Internațional Mumbai – operator privat;
  • Escorts – producător de vehicule comerciale;
  • Grupul Adani – companie de infrastructură;
  • Bajaj Electricals – producător de bunuri de larg consum.

 

De asemenea, demne de menționat sunt și reprezentanțele indiene ale unor jucători importanți pe piața globală, cum ar fi Gulf Air, Ingram Micro, Amazon, Diageo, Dell, PriceWaterhouseCoopers, Roche, Uber etc.

Astfel, nu ne rămâne decât să remarcăm evoluția pozitivă a Indiei ca jucător global și să salutăm certificarea tot mai multor companii importante din producție, transport și logistică, din punctul de vedere al securității. Și să căpătăm din ce în ce mai multă încredere în eventualele potențiale parteneriate cu companiile certificate din această țară.

Camioane blindate, în Mexic

Presa internațională informează că șoferii de camion și operatorii de transport din Mexic investesc aproximativ 27.000 de dolari americani pentru a se proteja împotriva deturnărilor de vehicule.

Infracțiunile violente costă industria transporturilor din această țară aproximativ 4,6 miliarde de dolari americani anual, cu rata incidentelor dublându-se, în ultimii câțiva ani, pentru a ajunge la aproximativ 30 pe zi, implicând, adesea, blocări de drumuri, pentru a opri camioanele.

Unele rapoarte pretind că, mai degrabă decât să avarieze camioanele, hoții targetează șoferii, punându-le viața în pericol. De asemenea, subliniază că unii asigurători refuză să acopere cele mai vizate tipuri de mărfuri, dacă nu există dovezi cum că vehiculele sunt echipate corespunzător pentru a face față unor atacuri înarmate. Astfel, măsurile adoptate de către companiile de transport mexicane includ acoperirea camioanelor cu oțel, echiparea lor cu geamuri anti-glonț și folosirea unor trepte retractabile, pentru a împiedica hoții să pătrundă în cabină.

Sursa: Vigilant, buletinul informativ al TAPA EMEA, ediția din luna ianuarie

Traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.