Ministrul Bușe: Lotul 3 Orăștie-Sibiu se redeschide în septembrie

buse-lucrari-autostrada-cnadnr-muncitoriTermenul pentru reconstruirea celor 200 de metri demolați anul trecut în septembrie din Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu se menține în septembrie, a asigurat astăzi noul ministru al Transporturilor, Sorin Bușe, care a inspectat lucrările pe șantier.

Ministrul a fost însoțit de șeful interimar al CNADNR, Cătălin Homor.

„Termenul pentru reconstrucția celor 200 de metri de pe Orăștie – Sibiu se menţine. Se va face Expertiza pe întreg lotul iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca ați avut curajul să preluaţi voi lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alții, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat şi pentru cea mai mică întârziere vă rog sa-mi prezentaţi soluţiile”, a declarat ministrul.

Lucrările sunt executate în regie proprie de CNADNR iar valoarea contractelor este de 3.715.262,5356 lei, fără TVA. Suma este asigurată din garanții de bună execuție a constructorului care au fost executate de către CNADNR.

Compania a executat Garanția de Bună Execuție constituită de către Salini Impregilo SpA, în valoare de 60.479.160,00 lei, sumă ce a fost încasată de companie de la banca emitentă în data de 28.04.2016.

Este pentru prima dată când CNADNR execută lucrări în regie proprie iar șantierul a fost deschis în luna aprilie.

“Au fost promovate două faze de intervenţie pentru refacerea corpului autostrăzii în urma Expertizei Tehnice şi a Proiectului de Remediere. Faza I a constat în intervenţia imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins: organizarea de şantier, pregătirea terenului, achiziţia de materiale, realizarea proiectului de fundare. Faza II reprezintă reconstrucţia efectivă a sectorului, în baza proiectului iniţial”, precizează Homor.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.