Remunerare egală pentru muncă egală în Franța și Germania

parcare-tir-camion„Remunerare egala pentru munca egala in acelasi teritoriu” este principiul prevăzut în directivele europene privind detasarea, apărat și de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Ministrul Transporturilor din Franta a declarat recent ca „UE nu trebuie sa fie un „vest salbatic” al liberei concurente guvernata de dorinta de profit mai mare.

Guvernul si-a consolidat dispozitivul national de lupta impotriva concurentei neloiale in sectorul transportului rutier, dupa cum reiese din dispozitiile decretului din 8 aprilie. Acesta adapteaza formalitatile legate de detasare prevazute in codul muncii pentru companiile de transport. Totodată, ajuta la reechilibrarea in acest sector a diferentelor fiscale si sociale dintre statele membre care submineaza piata interna.

Pentru asigurarea formalitatilor declarative specifice transporturilor, cum esteobligatia de a retine la bordul autovehiculului un certificat de detasare, noul regulament permite asigurarea unor instrumente de control si faciliteaza punerea efectiva in aplicare a dreptului de detasare, in conditiile in care acesta din urma a fost in mare parte ignorat pana acum de companiile de transport rutier, ca sa nu zicem ca a fost ignorat.

“Va confirm, impreuna cu omologul meu dl. Dobrindt, ca Franta si Germania se opun oricarei initiative rutiere europene privind liberalizarea in cazul in care masurile prealabile de combatere a dumping-ului social nu sunt puse in aplicare. Acesta este mesajul pe care Franta si Germania il vom transmite impreuna la urmatorul Consiliu al ministrilor transporturilor pe data de 1 Decembrie, la Bruxelles”, a declarat ministrul francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.