Ultimele sate izolate

Duminica seara au mai ramas 36 de localitati izolate de zapada troienita de viscol, in 13 judete, dupa ce saptamana trecuta numarul acestora depasea 200. “La pachet” cu ele sunt 32 de drumuri judetene blocate, iar pe alte 3 se circula cu dificultate.

De dimineata la ora 5.00, cand au inceput lucrul jandarmii, erau 54 de sate inzapezite, iar cand s-a lasat intunericul numarul acestora fusese redus cu 18. Peste 5.500 de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor (politisti, jandarmi si pompieri) au desfasurat, duminica, 348 interventii, cu prioritate pentru curatarea drumurilor, deblocarea si degajarea circulatiei rutiere si feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenta si transportul persoanelor din localitatile izolate.

Totodata, au mai ramas fara curent electric doua localitati din judetul Buzau, iar echipe specializate lucreaza pentru remedierea defectiunilor.

In cateva zile nu va mai fi niciun sat izolat, iar sinistratii care au indurat gerul si intunericul (unii timp de 3 saptamani) se roaga acum sa nu se incalzeasca vremea, ca sa nu fie inundati.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.