Un sector din Centura Iași, la licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat, în 27 iunie, licitația pentru proiectarea și execuția unui sector din Centura ocolitoare a municipiului Iași.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Este vorba despre proiectul “Etapa I – Varianta Sud, Obiect 3 – Varianta trafic greu, Sector km 19+690 (Selgros) – km 26+460 (DN28)”, al Centurii Iași.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 127 milioane lei, fără TVA.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare (include Proiectul pentru Autorizația de construire) și 24 luni -execuție lucrărilor.

Data limită de depunere a ofertelor este 19.08.2019.

Proiectul va fi finanțat de la Bugetul de Stat.

“Municipiul Iasi se constituie într-un nod rutier major al rețelei rutiere naționale și pentru a satisface cerintele desfășurarii traficului rutier în condiții de siguranță și confort este necesar ca traficul de tranzit să fie scos din zona urbană a orasului, în special pe relația vest – sud-est, respectiv relația de trafic DN24 – DN28. De asemenea, realizarea unor legături de ocolire a orașului conduce la îmbunătățirea condițiilor de mediu din zona arterelor urbane pe care se desfășoară traficul de tranzit, prin reducerea noxelor, a zgomotului și o durată de exploatare mai mare a arterelor existente”, precizează CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.